Дональд Трамп не зміг виплатити $464 млн застави

09:04 19 березня 2024 р.

Фото до новини

Дональд Трамп не зміг внести заставу в 464 мільйони доларів, яку вимагає суд Нью-Йорка, щоби призупинити виконання вироку проти його компанії за шахрайство.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com.

Адвокати колишнього президента США заявили в понеділок, 18 березня, що Дональд Трамп не зміг внести заставу в 464 мільйони доларів, яку вимагає суд Нью-Йорка, щоби призупинити виконання вироку проти його компанії за шахрайство. Трампу загрожує конфіскація активів.

Читайте також:  Зробили перше в історії офіційне тюремне фото президента США

Справа стосується штрафу в розмірі 464 мільйонів доларів США, призначеного судом Нью-Йорка в лютому за багаторічну практику завищення вартості активів Trump Organization з метою забезпечення позик і кредитів від фінансових установ. Трамп попросив призупинити виконання вироку на час розгляду апеляції, але щоб це сталося, він повинен внести заставу на повну суму до наступного тижня.

Читайте також:  Трамп-президент віддасть на поталу росії союзників США в НАТО

Як заявили в понеділок представники експрезидент, цей крок виявився «практично неможливим», оскільки всі страхові компанії, до яких вони зверталися, відмовилися видавати таку гарантію. За словами адвокатів Трампа, компанії — їх мало бути 30 — не хотіли приймати майно під заставу, вимагаючи готівку.
«Хоча я розумію, що Trump Organisation має сильну ліквідну позицію, вона не має мільярда доларів готівкою або еквівалентом», — йдеться в заяві. Адвокати Трампа назвали вирок і заставу «вкрай непропорційними» та попросили дозволу внести нижчу заставу.

Якщо суд не погодиться на це прохання або не продовжить термін, Трамп буде зобов'язаний виплатити штраф з 25 березня. Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс заявила, що готова почати конфіскацію його активів, якщо у колишнього президента закінчиться готівка.

464 мільйони доларів — це штраф, який суд призначив у лютому у цивільній справі проти компанії Трампа за горезвісне завищення її активів на мільярди доларів. Крім того, суддя, який головує у справі, Артур Енґорон також заборонив Трампу ставати директором будь-якої нью-йоркської компанії протягом трьох років.

Читайте також: Суд у США визнав право Трампа штурмувати Білий дім у 2024 році

Колишній президент вважає покарання несправедливим, він вважає, що внаслідок його діяльності ніхто не постраждав, а експерти, які оцінювали справжню вартість його активів, насправді її занижували.

У березні Трамп зміг внести заставу в розмірі 91,6 млн доларів у іншій справі — про наклеп. У цій справі Трамп оскаржує рішення суду про те, що він звів наклеп на журналістку, заперечуючи факт сексуального насильства над нею.

Нагадаємо: Трамп вважає, що Путін припустився величезної помилки, вторгнувшись в Україну. При цьому колишній президент США Дональд Трамп в ефірі телеканалу CNN відмовився назвати Путіна воєнним злочинцем та не відповів на запитання, кого хоче бачити переможцем у війні Росії проти України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів