Світ кави матиме нових партнерів в інших регіонах України

15:05 30 вересня 2021 р.

Учасники і організатори кавового фестивалю у Львові.

Учасники і організатори кавового фестивалю у Львові.

Таким є підсумок Lviv Coffee Festival, який три дні, упродовж минулих вихідних, 24-26 вересня, тривав у Львові.

Як розповів Dailylviv.com керівник кав’ярні “Світ кави” на вулиці Кульпарківській, яка  належить до однойменної мережі, Остап Бедрій, кавовий фестиваль у Львові - це гарний спосіб зустрітися з потенційними партнерами, поспілкуватися наживо, розповісти про авторські особливості кавового бізнесу і розпочати співпрацю.

В останній день Lviv Coffee Festival кореспондент Dailylviv.com став свідком зародження такого партнерства у павільйоні “Світу кави” на кавовому фестивалі.

Власники мережі кав’ярень “Ваша кава” у Прилуках Чернігівської області Максим та Єлизавета Максименки започатковують у себе приготування альтернативних видів кави. На фестиваль у Львів вони приїхали за досвідом і натхненням.

- Ми задумали “третю хвилю” кав’ярень, де є свіжообсмажені кавові зерна лише сорту арабіка, якість speciality та культура споживання кави. І, насамперед, у Львові пішли по кав’ярнях, представлених у City Coffee Guide. “Світ кави” нам сподобався найбільше. Найліпша фільтркава, яку ми куштували, була у “Світі кави”. Ми вражені і дуже сильно надихаємося якістю обслуговуванння, якістю напоїв. Нам все дуже класно пояснили, чого ми не знали. Ми ще дуже багато не знаємо. Дуже швидко зробили всі наші замовлення. Атмосфера в закладі - прекрасна. На плоші Ринок, де є одна з кав’ярень мережі, зауважили, що люди повертаються одні й ті самі. Це - місцеві відвідувачі і це заслуговує на повагу, -  поділився враженнями Максим Максименко.

Він наголосив, що початок “третьої хвилі кав’ярень” у Прилуках не означає згортання теперішнього бізнесу. 

- Ми почали працювати у 2013 році. Спочатку були оренда обладнання, майстерня з ремонту техніки. І вже років 5 займаємося кав’ярнями. Але в нас були більш комерційні проєкти. Ми орієнтувалися на закордонні Starbucks, McCafe  - тобто  кава з собою. Але що більше працюємо, то більше приваблює романтика заварювання, спілкування з клієнтом. Занурення в світ кави. У нас є свої постачальники, з якими ми працюємо близько восьми років. Ми від них не відмовимося. Але третя хвиля і новації кажуть, що треба куштувати нове, крафтову каву з інших куточків світу, широкий асортимент якої має “Світ кави”, - розповідає Максим Максименко.

Єлизавета Максименко, дружина  і партнерка чоловіка у бізнесі, додає, що зараз вони багато уваги приділяють навчанню баристів. 

- Раніше в нас були такі апарати: кнопочку натиснув - і все. А зараз 5 разів на тиждень у нас тренінги, навчання, - каже Єлизавета.

Вікторія Литвин, яка три роки працює баристою у “Світі кави”, а в день Lviv Coffee Festival частувала класичними та альтернативними видами кави відвідувачів фестивалю, додає від себе: 

- Я за фахом - менеджерка з управління підприємством. Але мене захопила кавова сфера. Не очікувала, що вона настільки глибока і настільки швидко розвивається. Не уявляла, що потрібно стільки знань, аби бути кваліфікованим баристом чи баристою. 

Крім підготовки баристів, новому бізнесу -”третій хвилі” кав’ярень, який започатковують Максименки в Прилуках, потрібне і нове обладнання.

- Зараз стільки всіляких приладів для приготування альтернативної кави у Львові. Очі розбігаються. У нас немає навіть елементарної фільтрмашини. Але вже закупили, їде до нас доки ми тут. Хочемо метод заварювання кави V-60 використовувати, зокрема. У “Світі кави” є автоматичні машини, які допомагають готувати V-60. Нашим гаслом у Прилуках було: “Не їдьте лише до Львова. Ми також вам приготуємо класну каву”. Тепер треба тримати марку”, - підсумовує Максим Максименко.

Максим і Єлизавета Максименки з Прилуків розпитують Остапа Бедрія зі Львова про роботу "Світу кави".

Бариста "Світу кави" Вікторія Литвин.

Бо львів’яни розуміються на каві! Як найпопулярнішій кав’ярні міста вдалося вистояти в часи «мертвого» карантинного сезону

Обсмажувачка кави зі Львова, яка уійшла в топ-5 світу, готується до нового чемпіонату

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів