Все для смачної кави: професійні бариста склали ТОП-5 пристроїв для приготування кави

17:06 19 лютого 2019 р.

Фото до новини

Провідні бариста країни стверджують, що для того, щоб кава вийшла смачною, обов’язково потрібно готувати її з любов’ю. Улюблений напій мільйонів, за легендою, не терпить негативних емоцій.

Цілком можливо, що це щира правда – чарівники світу кави точно не будуть обманювати. Втім, тільки гарного настрою та теплих почуттів недостатньо – крім них, потрібне ще й спеціальне оснащення.

Смачна кава власноруч

У бариста є сотні причин, щоб запевняти читачів, що вдома можна приготувати не лише «3 в 1», тобто той самий розчинний напій, у якому ледь-ледь відчувається присмак справжньої кави. На думку професіоналів, існують десятки методик приготування кави у домашніх умовах за допомогою мінімального набору «інструментів».

Найстаріший та найдієвіший метод приготування класичної кави передбачає використання турки та кавомолки. За допомогою останньої можна створювати різні купажі кави та насолоджуватися їхнім неперевершеним смаком. Придбати кавомолки можна за посиланням https://www.moyo.ua/bt/tekhnika-dlya-kuhni/cofemolki/.

Найпростіший спосіб – це, звичайно, бюджетна крапельна кавова машина з мінімальним набором опцій. Вона чудово підходить для приготування найзвичайнісінької «фільтрованої» кави. Умовно саме цей вид кави можна назвати класичним американо.

Інша доступна для всіх бажаючих методика – використання аеропресу. Цей пристрій зовні нагадує велетенський шприц без голки. Принцип його функціонування також дещо схожий з медичним інструментом. В аеропресі вода за допомогою спеціального механізму проходить через спеціальний фільтруючий елемент та мелену каву, вбираючи її концентрований аромат, колір і смак.

Ще один спосіб – це приготування напою за допомогою френч-пресу. Френч-прес – пристрій, який досить часто можна зустріти на сучасній кухні. Однак більшість користувачів помилково вважає, що він призначений лише для заварювання чаю. Насправді ж, френч-прес ідеально підходить для приготування міцної кави.

Також серед засобів приготування кави вдома бариста згадують і приготування за допомогою гейзерної кавоварки. Її механізм суттєво відрізняється від технології функціонування крапельних моделей. За умови використання гейзерної кавоварки кава готується під дією водяної пари.

Отже, для приготування кави вдома може знадобитися: крапельна або гейзерна кавоварка, аеропрес, френч-прес, кавомолка і турка. Звичайно, існують також інші пристрої для заварювання кави, але вони користуються значно меншою популярністю.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів