24-27 вересня на «Lviv Coffee Festival» збиратимуть кошти на медичне обладнання для Охматдиту

21:51 23 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Окрім коштів із вхідного квитка, на потреби Охмадиту передадуть усі кошти, зібрані під час фестивалю кави з продажу солодкої вати.

«Завтра, 24 вересня, у Львівському палаці мистецтв стартує «Lviv Coffee Festival». Щороку на фестивалі кави діє соціальна складова. Відтак, гривня із кожного вхідного квитка та  з продажу солодкої вати на фестивалі буде скеровано на оснащення  палати кардіологічного профілю 1 дитячого відділення ЛОДКЛ Охматдит», – повідомили сьогодні, 23 вересня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також розповіли:

«Як повідомили організатори «Lviv Coffee Festival», окрім коштів із вхідного квитка, офіційний цукор фестивалю ТМ «Діамант» передасть усі кошти, зібрані з продажу солодкої вати під час фестивалю кави, на потреби Охмадиту. Обласний дитячий кардіолог ЛОДКЛ Охматдит Ольга Куриляк зазначила:

«Для надання ефективної допомоги та спостереження за станом здоров’я пацієнтів із порушеннями ритму, вродженими та коригованими вадами серця, нам вкрай необхідне обладнання для моніторингу їх життєвих показників. Для здійснення цієї мети нам допомагають не байдужі люди. Оргаізатор «Lviv Coffee Festival» – компанія «Дік Арт» – на початку року вже передала частину коштів для оснащення палати кардіологічного профілю педіатричного відділення ЛОДКЛ Охматдит, які зібрали в рамках проекту «Добра справа» на Фестивалі писанок».

У прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 23 вересня, «Щоденному Львову»: «Традиційно в рамках фестивалю відбудеться тур кав’ярнями Львова, кавова ВелоМИЛЯ, виставка кавового обладнання та аксесуарів «Кава EXPO», «Кавовий ярмарок». Вартість квитка на фестиваль – 25 гривень. Організатор – компанія «ДікАрт». Сайт Свята: www.coffeefest.lviv».

У прес-службі міської ради повідомили також «Щоденному Львову»:

«24-27 вересня на каву до Львова збирається вся Україна, тому невипадково, що саме тут проводиться найбільша подія кавової індустрії – «Lviv Coffee Festival». Спеціальним гостем фестивалю стане італієць Давіде Берті – чемпіон світу 2015 року з приготування кави у джезві, про це сьогодні на прес-конференції повідомили організатори.

Під час відкриття фестивалю – 24 вересня о 14.00 – кавова зірка заварить каву у величезній 20-літровій джезві. На урочистість запросять відомих львів’ян, щоб спільно з Давіде приготувати фестивальну каву. Наразі список почесних гостей не розголошують.

За словами директора фестивалю Андрія Сидора, місце проведення кавового фестивалю змінено. Відтак, «Lviv Сoffee Festival» уперше проводитиметься у львівському Палаці мистецтв на вулиці Коперника, 17.

Андрій Сидор зазначив: «Вже дев'ять років ми презентуємо все найкраще, що є у каві та до кави. Вдосконалюємось, розвиваємо та популяризуємо. Ми хочемо працювати і надалі, щоб стати найкращим кавовим фестивалем Європи. Ми змінили назву фестивалю, його локацію, значно розширили його професійну складову». 

Своєю чергою, начальник управління туризму ЛМР Галина Малець розповіла:

«Станом на сьогодні у Львові майже не залишилось вільних місць у готелях та хостелах.  Перед тим, як йти на прес-конференцією, ми спеціально контактували з усіма закладами розміщення. І можу вже стверджувати, що на сьогодні більше як 70% номерного фонду Львова є заповнені.

Частина з цих людей, які забронювали номери – гості фестивалю кави. В основному це українці, а саме кияни. Фестиваль кави вже стільки років поспіль відбувається у нашому місті, що за цей час знайшов своїх поціновувачів. «Lviv Сoffee Festival» розпочинає осінній культурний та гастрономічний сезон та є одним із найпопулярніших фестивалів Львова».

Традиційно, в рамках фестивалю відбудеться тур кав’ярнями Львова, кавова «ВелоМИЛЯ», виставка кавового обладнання та аксесуарів «Кава EXPO», «Кавовий ярмарок». Цьогоріч на «Lviv Coffee Festival» теж буде задіяна соціально складова.

Зокрема, гривня з кожного вхідного квитка на фестиваль буде скерована на оснащення кардіологічного профілю педіатричного відділення ЛОДКЛ Охмадит. Вартість квитка – 25 гривень.

Уперше в рамках «Lviv Coffee Festival» відбувся конкурс на створення дизайну фестивального горнятка «Lviv Coffee Festival» . Перемогу здобула Леся Квик.

На відкритті фестивалю відбудеться нагородження переможця. Дизайнер отримає грошову винагороду у сумі 4000 гривень від Офіційного цукру фестивалю ТМ Діамант та чотири запрошення на майстер-клас за участі кращих баріста України в рамках «Lviv Coffee Festival» . 

Журі конкурсу на дизайн фестивального горнятка «Lviv Coffee Festival» , що проводився  25 серпня – 1 вересня, були приємно вражені кількістю учасників та їх креативністю. Організатори «Lviv Coffee Festival» спільно із офіційним партнером ТМ «Діамант» прийняли рішення підтримати 10 найцікавіших робіт та створити колекцію фестивальних горняток 2015».

У прес-службі міської ради повідомили також «Щоденному Львову»: «Спеціальний гість – чемпіон світу 2015 року з приготування кави у джезві Давіде Берті – запевнив: «Я б хотів, щоб кожен міг насолоджуватися усією гамою почуттів, на які надихає кава. Будучи в чудовій Україні, я хотів би запалити людей своєю пристрастю до кави і щоб усі, з ким я спілкуватимуся, повернулися додому з  незабутніми враженнями від захопливого світу кави... Заздрю усім!». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів