У Львові відкрили третю кав’ярню Світ кави з класичним і альтернативним приготуванням напою (відео)

16:10 17 вересня 2021 р.

Фото до новини

У Львові на вулиці Кульпарківській - після роботи в тестовому режимі - запрацювала третя у місті кав’ярня мережі Світ кави.

Приготування альтернативної кави V-60 у кав'ярнях "Світ кави" (Львів, Київ).
Відео: Світ кави

Про це Dailylviv.com повідомила співвласниця мережі Світ кави Оксана Бедрій.

На відміну від інших закладів, тут працює обсмажувач кави, і відвідувачі можуть спостерігати за технологічним процесом.

- У будні завжди працює обсмаження, гуде ростер, запахи неймовірні. Відвідувачі, гості можуть усе бачити, запитувати. Ми часто ділимося інформацією.  У нас є певна зона для альтернативних методів приготування кави, де ми накриваємо дегустаційні столи і дегустуємо каву, яку обсмажили вдень. Тобто через 24 години після обсмажування. Є місце для продажу кави. У зернах або змелену відвідувачі можуть придбати додому, - сказала адміністраторка Світу кави на вулиці Кульпарківській Надія Зелінська.

Вона розповіла про альтернативні методи приготування кави.

- Один з альтернативних - це V-60-метод, заварювання через воронку, яка нагадує пісковий годинник, під кутом 60 градусів, v-подібної форми. Кладемо паперовий фільтр, засипаємо мелену каву і порційними вливаннями з чайника заварюємо напій. Вода повільно просочується через каву, і ми отримуємо чистий напій. 

Ще один альтернативний метод - фільтркава. Це - американський вид приготування. Для нього використовуємо кавоварки, куди можна засипати більший об’єм кави. Одразу можемо приготувати 2-3 літри напою. Кава зберігається в термосі, і ми його порційно розливаємо гостям. 

Метод аеропресу - ще один варіант альтернативної кави. Мелену каву заливаємо гарячою водою на 10-50 секунд (залежно від помелу і очікуваної міцності), а потім пропускаємо крізь фільтр, натискаючи на поршень. Для цього використовують спеціальні паперові фільтри для аеропресів, - пояснила адміністраторка. 

За її спостереженями, найбільше альтернативної кави замовляють айтівці, у яких в районі вулиці Кульпарківської багато офісів. Часто гості забирають каву зі собою. 

- Це більше такий, лофтовий, стиль. У кав'ярню на Кульпарківській приходять з комп'ютерами працювати, фрілансери. Тут багато офісів. Заходять випити каву, скуштувати щось нове. Незабаром у нашій кав'ярні з'явиться сифон - один з різновидів приготувння альтернативної кави. Сифон дозволяє розкрити найтонші нюанси напою, а саме - особливості смаку та аромату кави. А спостерігати за приготуванням кави в цьому девойсі - ціле задоволення.

Також маємо дріппакети. Це - досить новий тренд: є порційні пакети, які герметично запаковані і їх дуже зручно брати з собою у поїздку, в подорож. Кава запакована, вже змелена. Цей пакетик кладемо в горнятко, кількома вливаннями заварюємо каву, пакетик викидаємо і отримуємо готову каву,- каже Надія Зелінська.

Адміністраторка додала, що пристосування для приготування кави альтернативними методами вдома - фільтри, чайнички, воронки - можна придбати у першій кав’ярні Світу кави на площі Катедральній - у центрі Львова. 

За словами Надії Зелінської, у кав’ярні Світ кави на вулиці Кульпарківській варять каву також за класичними методами. А з нового року тут запрацює кухня, де готуватимуть гарячі сніданки.

- У нас зараз є десерти, йогурти, мінімальні сніданочки. А плануємо повноцінні сніданки: яєшні, омлети, салати, пасти, - додала Надія Зелінська. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів