Зі США припливуть усі 100 пікапів для ЗСУ

16:35 26 вересня 2022 р.

Фото до новини

Перших 14 авто, які прибули до України, уже відправили захисникам.

Один з найбільших американських благодійних фондів Help Heroes Of Ukraine продовжує допомагати українському війську і громадянам, які постраждали від російської агресії. 

Цього разу організація купила у США 100 пікапів для ЗСУ. Перші 14 авто уже прибули до України і у співпраці з Львівською обласною військовою адміністрацією сьогодні були передані військовим. Про це преслужба Help Heroes Of Ukraine повідомила Dailylviv.com.

"Наш фонд придбав 100 автомобілів типу пікап для потреб ЗСУ. Донати у фонд надходять з усієї північної Америки. Особливо хочу відзначити парафію храму святих Ольги та Володимира у Чикаго, яка влаштувала Ukrainіan Village Fest і зібрала 125 тисяч доларів. Це колосальна пожертва зі сторони парафії і саме ці кошти ми скерували на купівлю зимового одягу для наших захисників. Дуже вдячний Максиму Козицькому, який організував акцію "1000" автомобілів свободи", в межах якої ми сьогодні передаємо ці авто" - розповів президент і засновник фонду Ігор Терлецький.

«Велике дякуємо всій українській діаспорі за цей внесок. Понад 10 тисяч захисників уже були повністю екіпіровані завдяки цьому фонду. Величезна кількість тепловізорів, квадрокоптерів, все йде на фронт», - додав голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Загалом фонд придбав 100 автомобілів вартістю близько 1 млн доларів. Їх відправлятимуть поступово, адже автівки зі США в Україну доправляють спершу морем, а тоді і сушею – це триває до 4 тижнів. 

"Їх упродовж чотирьох тижнів транспортують морем, а в Україні їх малюють та перевіряють на технічну справність. Особливістю цих автомобілів є покращена прохідність, можливість евакуації поранених з поля бою та виконання інших бойових завдань. Засоби пересування у час війни є надзвичайно важливим елементом проведення успішних бойових операцій. Дякуємо тим, хто донатить з території Сполучених Штатів Америки, адже ваш вклад допомагає нашим хлопцям на передовій гідно давати відсіч ворогу", - сказав Володимир Заболотовський, директор представництва фонду Help Heroes Of Ukraine в Україні.

Довідково

*Help Heroes Of Ukraine – американська благодійна організація, створена в США у перші дні повномасштабного вторгнення Росії. Її заснували українці, які проживають в Чикаго. Від початку війни  вдалось відправити допомоги на суму майже 15 млн доларів. Фонд має підписані меморандуми зі Збройними силами України та МВС, що дозволяє працювати через офіційні запити. Завдяки відповідним ліцензіям в США організація Help Heroes Of Ukraine може купувати і експортувати товари подвійного призначення. На фронт регулярно передають бронежилети, шоломи, військову форму,  оптичні прилади, військове спорядження, автомобілі, дрони тощо. Також фонд допомагає гуманітарною допомогою українцям, які постраждали внаслідок бойових дій. 

За такі шолом і навушники треба одну зарплату віддати, - військовий розвідник Чайка

У Львові виготовили бронежилети: 500 уже повезли на Схід

На Львівщині за підроблені пластини для бронежилетів шахрай сяде у в'язницю

У Львові відкриють головний офіс благодійного американського фонду «Допоможи Героям з України»

Начальник ЛОВА оприлюднив перелік найнеобхіднішого для військовиків: 22 найменування

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів