Зі Львова на передову поїхали перших 15 автомобілів свободи

19:40 23 травня 2022 р.

Фото до новини

Для підтримки Збройних Сил України сьогодні з Львівщини передали 15 автомобілів, укомплектованих гуманітарною допомогою і бронежилетами. Машини придбали за кошти небайдужого бізнесу в межах проєкту «1000 автомобілів свободи».

Його ініціаторами є начальник Львівської ОВА Максим Козицький і ГО «Добро.Дій» за підтримки Міжнародного штабу допомоги українцям. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

«Ці автомобілі – це вагома допомога військовим частинам та людям, які перебувають у гарячих точках. Машини використовуватимуть для доставки гуманітарних вантажів, евакуації цивільних із зон бойових дій, перевезення поранених, а після перемоги для розмінування, доставки будівельних матеріалів та патрулювання кордону. Дякую усім, хто долучився до цього проєкту, разом ми наближаємо нашу перемогу», – зазначив Максим Козицький.

ІТ компанія «Sombra» стала одним з партнерів проєкту. Представник компанії Віктор Чех каже, що у час, коли військові борються за нашу свободу, бізнес має бути активним і всіляко допомагати ЗСУ. 

«Наша компанія, загалом, відколи розпочалась війна, виділила 400 тисяч доларів для підтримки армії. Робимо це з почуттям відповідальності перед країною. На мій погляд, по-іншому бізнес себе не може поводити у цей складний час», – підкреслив Віктор Чех.  

Усі автомобілі укомплектували бронежилетами від Львівського оборонного кластера і гуманітарними вантажами за сприяння Міжнародного штабу допомоги українцям. 

«З початку війни наш кластер передав вже понад 30 тисяч бронежилетів воїнам на передову. Зараз ми долучаємось до проєкту «1000 автомобілів свободи» і закупили «5000 бронежилетів перемоги», з них сто поїде сьогодні спільно з машинами у східні області. Решту передамо пізніше», – розповів голова правління Львівського оборонного кластеру Максим Плєхов

Голова Міжнародного штабу допомоги українцям Анна Крисюк розповідає, що з перших днів масштабної російської агресії проти України, за сприяння штабу передали воїнам і внутрішньо переміщеним особам більше 1800 фур гуманітарних вантажів

«Це вже буде третя поїздка представників нашого штабу у східні області. Ми працюємо напряму з державними інституціями, військовими частинами, Міністерством оборони, щоб розуміти чіткі потреби у допомозі, і щоб ці вантажі отримували військові. Майже 50 країн передають гуманітарну допомогу, співпрацюючи з нами. Хтось фокусує увагу на медичних товарах, дехто на продовольчих. Ми дякуємо за цю колосальну підтримку іноземним партнерам», – наголосила Анна Крисюк. 

За словами організаторів проєкту, наступна поставка автомобілів у східні області буде у червні. 

Ще 100 бронежилетів Львівщина передала на Луганщину

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів