За три місяці львів'яни зібрали понад 100 мішків бляшанок для окопних свічок

15:16 30 січня 2023 р.

Фото до новини

ЛКП «Львівспецкомунтранс» за 3 місяці зібрало понад 100 мішків бляшанок для виготовлення окопних свічок. Понад 1 тис. ємностей передали волонтерам, з решти працівники підприємства самі виготовлятимуть свічки для наших воїнів.

Така свічка горить від 3 до 8 годин, допомагає зігрітися, висушити одяг та підігріти їжу. Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Щиро дякуємо мешканцям, які відгукнулися на наш запит та постійно приносять до окремих контейнерів бляшанки, а тепер ще й віск, парафін та недопалки свічок. Отже, ми справді всі разом працюємо для нашої перемоги», - зазначили в ЛКП «Львівспецкомунтранс».

Водночас, у комунальному підприємстві нагадують, що контейнери для бляшаної тари поставили виключно для тих ємностей, які підходять для виробництва бліндажних свічок. Жодні інші типи відходів викидати у ці баки не можна. Як і алюмінієву тару з-під газованих напоїв чи пива. «Така тара лише додає клопоту: переповнює контейнери, змушує витрачати час на сортування. Окопні свічки з таких банок не виготовляють. Інформація про це зазначена на контейнерах», - наголошують у ЛКП «Львівспецкомунтранс».

До слова,  раніше забір бляшанок робили що два тижні окремим транспортом. Тепер планують забирати щотижня.

Нагадаємо, наприкінці жовтня минулого року ЛКП «Львівспецкомунтранс» запровадив збір бляшанок для виготовлення окопних свічок для військових.

У Львові викрали контейнер для збирання бляшанок для шанцевих свічок, який легко розпізнати

Для фронту треба більше окопних свічок

У Львові збирають кришечки на протези військовим

У Львові масовий вандалізм: палять сміттєві контейнери

У Львові стежитимуть за "сміттєвими" вандалами

У Львові встановлюють другий підземний контейнерний майданчик для збору ТПВ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів