За розпиту пляшку пива - 340 грн штрафу або 15 діб адмінарешту

16:37 22 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Верховна Рада збільшила штраф за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або появу у громадських місцях у п'яному вигляді

Верховна Рада ухвалила закон 4049 авторства Мінюсту про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу та Кримінального процесуального кодексу щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини. Цей закон спрямований на виконання рішень ЄСПЛ. 

Закон 4049 збільшив штраф за розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або появу у громадських місцях у п'яному вигляді, вчинені особою, яка двічі впродовж року піддавалась адміністративному стягненню за розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або появу в громадських місцях у п'яному вигляді (стаття 178).

Тепер ці дії спричиняють накладення штрафу від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20 відсотків заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Таким чином санкція підвищена до 340 грн штрафу, який до змін складав від 6 до 8 НМДГ (102-136 грн).

У тергромаді на Львівщині заборонили продаж алкоголю військовим та людям у формі

У Львові триватиме повна заборона на продаж алкоголю

Патрульні оштрафували у Львові зухвалого пасажира трамваю

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів