З 11 до 12 години у Львові лунатимуть сирени: навчальне оповіщення населення

10:42 23 лютого 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні в місті лунатимуть сирени, однак львів’ян просять не панікувати. Це буде навчальне оповіщення, яке організовують спільно з патрульною поліцією.

Оповіщення пролунає об 11:00 годині й триватиме орієнтовно до 12:00 год. З гучномовців патрульної поліції лунатимуть повідомлення зі зверненням до містян. До слова, якщо не працюватиме зв'язок, інтернет, телебачення і радіо, жителів Львова повідомлятимуть через гучномовці патрульної поліції, оперативних і комунальних служб.

Про це повідомила пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Такі тренування призначені для того, щоб перевірити системи оповіщення населення міста. У разі  виникнення надзвичайних ситуацій, коли не діятимуть звичні канали інформування, люди зможуть отримати усю необхідну інформацію.

Як розповів директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Ігор Туз, за останні 3 роки область зробила суттєвий стрибок у створенні сучасної системи оповіщення.

«В межах програми «Безпечна Львівщина» ми створюємо нову сучасну систему електронного оповіщення. Загалом ця система діє вже у 46 центральних населених пунктах громад. Це нові системи за європейськими стандартами, які упродовж 48 годин можуть працювати навіть без електрики», - додав директор департаменту.

Пам’ятайте, що сирени – це лише засіб для привернення уваги населення. Вони є частиною системи оповіщення, яка створюється як на рівні області, так і районів та громад. Тобто звучання електросирен означають «Увага всім!». Їх вмикають не лише у випадку виникнення надзвичайної ситуації, а й для того, що перевірити технічну справність системи оповіщення або проводять оновлення програмного забезпечення.

На Львівщині сигнал тривоги даватимуть за стандартами ЄС

На Львівщині встановили торік 43 системи оповіщення

Населення Львівщини закликали зберігати сьогодні спокій, коли гудітимуть електросирени

Усе населення Львівської області має сховок у надзвичайній ситуації: хто - де

Львів хоче закупити 20 автомобілів для мобільного оповіщення у разі надзвичайної ситуації

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів