На Львівщині встановили торік 43 системи оповіщення

17:48 15 лютого 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

17 районів львівської області, п’ять містах обласного значення та дві ОТГ забезпечені 31 мобільними системами оповіщення.

У прес-службі Львівської облдержадміністрації повідомили в п’ятницю, 15 лютого: «У 2018 році впроваджені електронні системи для оповіщення керівного складу області, місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та чергових служб цивільного захисту. Про це сьогодні, 15 лютого, під час звіту розповів директор департаменту цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації Ігор Туз».

«Це цифрове сучасне обладнання яке дозволяє у максимально стислі терміни (до 30 хвилин) провести оповіщення більше як трьох тисяч абонентів, довести до них необхідну інформацію через мобільні та стаціонарні телефони. До системи вже підключені автоматизовані робочі місця органів управління Буського, Миколаївського, Самбірського та Старосамбірського районів, міст Львова, Стрия та Червонограда», – зазначив Ігор Туз.

«Окрім того, на пункті управління області встановлено програмно-апаратний комплекс для оповіщення населення, який стане основою для нової сучасної системи оповіщення замість застарілої системи оповіщення, яка була розрахована на оповіщення населення тільки у великих містах і промислових центрах та встановили три комплекти електронних «розумних» сирен. Електронні сирени великої потужності виготовлені у відповідності до європейських стандартів на одному з науково-виробничих підприємств Львівщини (НВП «Електроприлад») дозволяють передавати у радіусі до одного кілометра попереджувальні сигнали, а також голосові повідомлення (рекомендації для населення) у випадку виникнення небезпеки», – поінформували також в облдержадміністрації.

«Проводиться тестування та дослідна експлуатація обладнання з метою подальшої розробки проекту та його погодження Державною службою України з надзвичайних ситуацій. У ході проведення децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад важливим завданням є  розбудова ефективної системи цивільного захисту в ОТГ, зокрема створення місцевих систем оповіщення населення в громадах», – зазначив Ігор Туз.

«Для цього у 2018 році впровадили 15 комплектів стаціонарного обладнання оповіщення та вуличної звукофікації. Всього в області встановили 43 місцевих системи оповіщення,  у тому числі в п’ятьох ОТГ, вісім мобільних систем гучномовного обладнання. На даний час 17 районів області, п’ять містах обласного значення та дві ОТГ  забезпечені  мобільними системами оповіщення у кількості 31 одиниці, встановленими на автомобілях», – розповіли також в облдержадміністрації.

«Для утримання в готовності існуючої системи оповіщення виконуються необхідні заходи з її обслуговування, зокрема – ремонт шістьох несправних електросирен; відновлення роботи дев’ятьох електросирен у Львові, Бориславі та Самборі – перевстановлено електросирени на інші об’єкти та проведено заміну ліній управління, а також заміна застарілого устаткування встановленого в підрозділах Львівської філії ПАТ Укртелеком та виведення його з експлуатації», – поінформували також в облдержадміністрації.

«У 2018 році на заміну аналогових магнітофонів встановлено сім цифрових пристроїв для передачі сигналів оповіщення. Всього здійснили заміну устаткування в 98% підрозділах ПАТ «Укртелеком». Як повідомив Ігор Туз, з метою надання інформації населенню впроваджено електронний сервіс», – розповіли також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів