Юрій Чорній та Микола Козієнко: завтра Львів оплакуватиме своїх Героїв

23:26 8 червня 2023 р.

Фото до новини

У п’ятницю, 9 червня, Львів попрощається з двома Героями. Юрій Чорній та Микола Козієнко загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Біографії Героїв

Юрій Чорній (17.05.1970-03.06.2023) Уродженець села Підсадки Львівської області.

Навчався у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №31 міста Львова. Здобув освіту у Львівському професійному коледжі готельно-туристичного та ресторанного сервісу. Після завершення навчання проходив військову службу у Дрездені.

У мирний час працював у Чехії. Повернувшись до Львова, працював у галузі поліграфії. Захоплювався футболом.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини. Протягом року виконував бойові завдання із забезпечення протиповітряної оборони держави. Надалі боровся із російськими окупантами на східному напрямку у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У Юрія Чорнія залишилися батько, дружина та двоє братів.

 

Микола Козієнко (26.02.1984-04.06.2023) Львів’янин.

Навчався у Львівській середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №44 імені Тараса Григоровича Шевченка. Закінчив нинішній Львівський державний університет внутрішніх справ. Після завершення навчання проходив військову службу у Золочеві, Львові та Івано-Франківську.

Близько 10-ти років працював на колишній Західній регіональній митниці. У вільний час займався карате та плаванням.

З початком повномасштабного вторгнення виконував завдання на території Львівської та Київської областей у складі військової частини А4084 Збройних Сил України.

У Миколи Козієнка залишилися батьки та молодша сестра.

Завтра Львів попрощається з Героєм Русланом Левком, який торік загинув у боях

Ігор Кріль та Микола Майорчак полягли в боях за Україну: завтра - прощання у Львові

Завтра Львів прощається з полковником, заступником командира батальйону Юрієм Баком



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів