Завтра на Личаківському кладовищі поховають чотирьох Героїв російсько-української війни

18:01 16 січня 2023 р.

Фото до новини

У вівторок, 17 січня, Львів попрощається ще з чотирма Героями. Остап Чигін, Мирослав Овчинніков, Юрій Чопик, Микола Сакун загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міських церемоній прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Чин похорону Остапа Чигіна, Мирослава Овчиннікова та Юрія Чопика розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Чин похорону Миколи Сакуна розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронних процесій: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар. 

Біографії Героїв

Остап Чигін (17.03.1996-06.01.2023) Львів’янин.

Навчався у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівська загальноосвітня санаторна школа №1 І-ІІІ ступенів імені Богдана-Ігоря Антонича». Закінчив Львівський державний університет безпеки життєдіяльності за спеціалізацією «Охорона праці». Після закінчення навчання проходив військову службу у лавах Національної гвардії України.

У мирний час працював представником інформаційного центру товариства з обмеженою відповідальністю «Водафон Ентерпрайз Юкрейн» у Львові. Згодом обіймав посаду старшого фахівця напрямку сервісу в Акціонерному товаристві «Універсал банк». Захоплювався футболом.

Із початком повномасштабного вторгнення захищав Батьківщину від держави-терориста у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України.

У Остапа Чигіна залишилися батьки, сестра, брат, братова, дві бабусі та дідусь.

 

Мирослав Овчинніков (30.10.1975-07.01.2023) Уродженець міста Турка Львівської області. З 2000-го року проживав у селі Чорнобаївка Херсонської області.

Навчався у Турківському закладі загальної середньої освіти I-III ступенів №1 Турківської міської ради. Закінчив колишній Львівський технікум залізничного транспорту. У 1994-му році проходив військову службу у Чернігівській області.

Із 1996 року працював на 1-шій Львівській дистанції сигналізації і зв’язку, згодом – диспетчером на Херсонській дистанції сигналізації і зв’язку. У вільний час захоплювався футболом.

З початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України.

У Мирослава Овчиннікова залишилися мама, дружина, донька, син, онук, сестра та батьки дружини.

Юрій Чопик (04.10.1984-31.12.2022) Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №31 міста Львова, згодом здобував професійно-технічну освіту. Впродовж 2003-2004 років проходив військову службу у Кам’янець-Подільському.

Після завершення служби працював на колишньому Львівському автобусному заводі.

У 2015 році виконував бойові завдання у зоні проведення Антитерористичної операції, був нагороджений нагрудним знаком «Учасник АТО». Повернувшись, працював у Міжрегіональній науково-виробничій асоціації підприємств «Авіокон проект», згодом заснував приватне підприємство та займався реставрацією ванн.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем пішов на війну, боровся проти окупантів спершу у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, надалі – 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

У Юрія Чопика залишилися батьки, дружина, донька, син, сестра, брати та бабуся.

 

Микола Сакун (27.12.1996-18.12.2022) Уродженець села Червоне Поділля Херсонської області.

Навчався у Чорнянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Здобував професійно-технічну освіту в Херсоні. Після завершення навчання проходив строкову військову службу в Миколаєві.

З 2020 року виконував бойові завдання в зоні проведення Антитерористичної операції/Операції Об’єднаних сил у лавах 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних сил України.

З початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації боровся із загарбниками на східному та південному напрямках. Попри отримане поранення, повернувся на фронт.

У Миколи Сакуна залишилися батьки, сестра та дівчина.

Ми не здали жодного метра нашої землі: завтра у Львові з військовими почестями поховають трьох Героїв

13 січня Львів попрощається з Героєм Павлом Малаховським

Завтра Львів попрощається з Героєм Матвієм Ковалем, який попри інвалідність пішов на фронт

Повернувся з-за кордону і став добровольцем: у бою загинув Тарас Маковецький

Загинув 27-річний львів'янин Андрій Рибак: завтра у Львові - церемонія прощання

Юрій Федорко з Харківщини та Антон Михалюк з Києва: завтра у Львові Героїв проведуть в останню путь

Герої Роман Легкий, Сергій Федоров, Борис Яковлев загинули за Україну: прощання завтра

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів