Вибухи на складах у Новій Каховці зачепили навіть супутники НАСА: що знищено

23:54 12 липня 2022 р.

Фото до новини

У Новій Каховці Херсонської області українська армія ліквідувала російський склад із боєприпасами. Точним ударом українські захисники знищили тисячу тонн боєкомплектів для реактивних систем залпового вогню* (РСЗВ) російських окупантів.

Про це повідомив радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань. Він також зазначив, що було знищено 50 машин з паливом та особовий склад ворога, інформує Obozrevatel, пише Dailylviv.com.

За словами Хланя, детонація від вибухів на російському складі була такою потужною, що її бачили з космосу.

"Учора взагалі був чудовий день і закінчився він феєрверками, які спостерігалися навіть із космосу. Зазначалося, що навіть був збій роботи супутників НАСА, бо такою потужною була детонація в районі Каховки. Це було знято всіма супутниками, які були в цьому районі. Детонація була неймовірна. На складах Нової Каховки, що детонували до ранку, було розміщено понад тисячу тонн боєкомплектів для РСЗВ, тобто снарядів до реактивних залпових гармат, і понад 50 машин з паливом. Це все було знищено. Ну і, зрозуміло, плюс особовий склад" , – розповів Хлань.

Він зазначив, що окупанти почали розміщувати свої склади подалі від лінії фронту, і вони думали, що розміщення арсеналу в районі Нової Каховки буде безпечним. Але завдяки успішній операції ЗСУ це виявилося зовсім не так.

Нагадаємо, увечері 11 липня у тимчасово окупованій Новій Каховці в Херсонській області вибухнув великий склад із боєприпасами російської армії. Очевидці повідомляли про шість точних "прильотів".

Детонація на складі у Новій Каховці тривала ще вранці 12 липня. Над містом здіймався дим.

25 вибухів: горить база військової частини у Мелітопольському районі, яку окупували росіяни

Українці успішно застосовують ракетні системи HIMARS по російських командних пунктах, - Пентагон

Останнє літо загарбників: в Україну прибули перші ракетні системи HIMARS

ЗСУ вдарили HIMARS по лнр: жертви і паніка в окупантів

Перш ніж бігти в бій і вбивати москалів, потрібно навчитись самому виживати

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів