Впровадження е-черги для проходження ВЛК відбувається занадто повільно

07:55 21 липня 2023 р.

Фото до новини

У серпні в електронний вигляд мають перевести довідку про обставини травми та відпускний квиток.

Проходження військово-лікарських та медико-санітарних експертних комісій має стати максимально зручним і швидким. Про це, за повідомленням Урядового порталу, йшлося на нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, пише Dailylviv.com.

У нараді взяли участь міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, міністр охорони здоров’я  Віктор Ляшко, командувачка Медичних сил Збройних Сил України генерал-майор медичної служби Тетяна Остащенко, представники Міністерства оборони, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, народні депутати.

«Продовжуємо впроваджувати принцип «Довідки ходять за військовими». Е-черга для проходження військово-лікарських комісій уже запрацювала. Однак її впровадження відбувається занадто повільно. Наразі кількість записаних віддалено начмедами частин становить лише 18%», — зазначив голова Уряду.

Прем’єр-міністр заслухав проблемні питання в цьому напрямку та дав завдання Міністерству оборони прискорити роботу з необхідними підзаконними актами та невідкладно провести додаткове навчання й інформування начмедів про віддалений запис на ВЛК.

Також за інформацією Міністерства оборони, найближчим часом довідка про обставини травми та відпускний квиток будуть переведені в електронний вигляд. Очікується, що ця опція запрацює в серпні. Денис Шмигаль наголосив на важливості виконання відповідної роботи згідно з графіком.

Крім того, голова Уряду дав завдання Міноборони збільшити час роботи територіальних центрів комплектування: «Вони повинні приймати людей щоденно протягом усього робочого часу. Неприпустимо, коли військові стоять у чергах по кілька годин».

За підсумками наради усі дотичні міністерства та відомства отримали відповідні доручення.

«Наші військовослужбовці очікують на ці зміни, аби зайва бюрократія не відволікала їх від оборони держави та нищення ворогів», — підкреслив Денис Шмигаль.

Роботу військово-лікарських комісій реформують: переведуть на цифру, - міністр

У ВЛК багатоденні черги за довідками для скалічених військовиків: без електронного запису, ліфту і питної води

Продавав довідки військово-лікарської комісії про непридатність до проходження військової служби

ДБР взяло на хабарі начальника ексрайвійськкомату на Львівщині, який діяв у парі з ВЛК

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів