У військово-лікарських комісіях прискорять впровадження електронних черг

14:40 9 лютого 2023 р.

Фото до новини

Для перезавантаження роботи військово-лікарських комісій у військових закладах буде прискорено впровадження електронної медичної інформаційної системи (МІС) та запровадження електронних черг.

Про це інформує Міноборони, пише Dailylviv.com.

Як наголошують у міністерстві, це дозволить уникнути ситуацій, коли військовослужбовці після поранення для отримання експертного висновку змушені проводити час у величезних чергах і займатися паперовою тяганиною.

Відповідних домовленостей досягнуто за підсумками засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки за участі представників профільних міністерств та відомств.

Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр сказала:

"Повномасштабне вторгнення поставило перед новими викликами медичне забезпечення, в тому числі і недосконалу систему ВЛК. За цей час було створено єдиний медичний простір цивільної та військової медицини,  також була розширена система ВЛК.  А саме – було створено 66 позаштатних ВЛК у військових медичних закладах, а також додатково у закладах охорони здоров’я різних форм власності ще 340 позаштатних ВЛК. Втім, у звʼязку зі збільшенням навантаження, очевидною є потреба в «перезавантаженні» проведення зазначеної експертизи".

За її словами, першочерговим завданням нині є удосконалення роботи військово-лікарських комісій, процеси проходження яких потребують реформування згідно з викликами воєнного часу. ВЛК мають стати цифровізовані, прості і доступні для кожного захисника і захисниці.

Роботу військово-лікарських комісій реформують: переведуть на цифру, - міністр

У ВЛК багатоденні черги за довідками для скалічених військовиків: без електронного запису, ліфту і питної води

Продавав довідки військово-лікарської комісії про непридатність до проходження військової служби

ДБР взяло на хабарі начальника ексрайвійськкомату на Львівщині, який діяв у парі з ВЛК

Три варіанти дій військовослужбовця, який не погоджується з рішенням військово-лікарської комісії

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів