Волонтери у Львові почали роботу над змінами до законів: для прозорого регулювання діяльності і захисту від провокацій

18:18 13 вересня 2022 р.

Фото до новини

Ініціативна група “(Не)безпечне волонтерство” активізує діалог з центральною і місцевою владою про співпрацю і сприяння волонтерському руху, а також спільно з народними депутатами розпочинає процес правової експертизи та напрацювання змін до законодавства.

Мета - запровадження чіткого, прозорого регулювання діяльності волонтерів та їхнього захисту від дискредитації та провокацій.

Про це сьогодні, 13 вересня, йшлося на пресконференції у Львівському пресклубі на тему "(Не)безпечне волонтерство", пише Dailylviv.com.

Учасниками пресконференції стали волонтери, громадські діячі, юристи, військові, народні депутати. Як наголосили організатори заходу, запрошені на подію представники Львівської ОВА не прийшли.

Присутні наголосили на тому, що волонтерство це горизонтальний рух активних патріотів, які творять основу громадянського суспільства. Сáме явище масового “народного” волонтерства дозволило забезпечити критичні потреби українського війська після навали російської окупаційної армії.

Спікери акцентували на неприпустимості численних провокацій з метою дискредитувати і демотивувати найактивніших українців, що вкрай негативно позначається на забезпеченні Збройних Сил України.

Депутати Верховної Ради діючого і попередніх скликань заявили про ініціативу розгляду на парламентському комітеті з питань правоохоронної діяльності потреби ревізії чинного законодавства, що регулює волонтерську діяльність. Депутати наголосили на необхідності залучення незалежних експертів, а також - звітності обласними військовими адміністраціями щодо розподілу іскерування гуманітарної допомоги. Відповідні депутатські звернення подані до ОВА різних регіонів.

"Ініціативна група відкрита до об’єднання всіх, хто продовжує чесно і самовідданопрацювати на перемогу України. Водночас ініціатива “(Не)безпечне волонтерство” не зацікавлена в політизації волонтерства і декларує рівновіддаленість від усіх партій іполітичних рухів. Свої звернення і пропозиції запрошуємо надсилати",- зазначили організатори.

Обшук у відомого волонтера Святослава Літинського. Його дружину забирає швидка (відео)

Обшуки проводять також у партнера Літинського - Назарія Островського

Козицький відреагував на обшуки в Літинського

Сьогодні суд у Львові обере відомому художнику Олесю Дзиндрі запобіжний захід

Художнику Олесю Дзиндрі і волонтеру Юрію Музичуку заборонили виїзд за кордон

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів