Художнику Олесю Дзиндрі і волонтеру Юрію Музичуку заборонили виїзд за кордон

21:22 30 серпня 2022 р.

Фото до новини

30 серпня Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід для львівського художника Олеся Дзиндри та волонтера Юрія Музичука.

Про це інформує LB, пише Dailylviv.com

Правоохоронні органи звинуватили фігурантів у продажу автомобілів, які завозили з-за кордону з нульовим розмитненням як гуманітарну допомогу

Дзиндрі та Музичуку було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 201−2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) КК України. Йдеться про чотири авто (Jeep Grand Cherokee, Nissan X-Trail, Hyundai Terracan та Nissan Navara), які волонтери, за версією слідства, продали за 20,7 тис. євро.

За підсумками засідання Галицький суд відпустив Олеся Дзиндру та Юрія Музичука під особисті зобов’язання з вилученням документів, які можуть дозволити виїзд за межі України.

Олесь Дзиндра - відомий львівський художник, засновник «Музею ідей». Підтримати митця під стіни Галицького районного суду прийшли колеги, знайомі та просто пересічні львів’яни, впевнені у його непричетності до махінацій.

Сьогодні суд у Львові обере відомому художнику Олесю Дзиндрі запобіжний захід

Двоє - з Києва і один - зі Львова розкрадали гуманітарну допомогу для ЗСУ

На Львівщині затримали членів злочинної організації, яка маскувалася під добровольче формування

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів