На Львівщині затримали членів злочинної організації, яка маскувалася під добровольче формування

18:07 30 серпня 2022 р.

Фото до новини

Вимагання, хуліганство, викрадення людей: на Львівщині правоохоронці затримали організатора та п’ятьох учасників злочинної організації.

Всім затриманим повідомлено про підозри та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це інформує поліція Львівщини, пише Dailylviv.com

Діяльність злочинної організації, яка маскувалася під добровольче формування, викрили та припинили слідчі відділу розслідування злочинів загальнокримінальної спрямованості поліції Львівщини спільно з оперативниками управління Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.    

Як встановили правоохоронці, учасники злочинної організації вчиняли такі злочини, як незаконне позбавлення волі людей, хуліганство, вимагання.

Організатора та двох учасників злочинної організації було затримано із на місці злочину у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України відразу після отримання ними коштів у сумі 20 тисяч гривень, які зловмисники вимагали від потерпілого за повернення транспортного засобу, яким вони незаконно заволоділи. Затримання відбулося із залученням бійців спецпідрозділу поліції «КОРД» та Центру спеціальних операцій «А».

Ще трьох учасників злочинної організації затримано за місцями їх проживання. Речові докази – грошові кошти потерпілого – у них вилучено.

Слідчі повідомили про підозру шістьом особам у вчиненні  злочинів, передбачених ч.1 та ч.2 ст.255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч.3 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.4 ст.189 (Вимагання) та ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Всім підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування триває. Встановлюєть причетність учасників злочинної організації до іншої протиправної діяльності, а також причетність інших осіб до вчинення вказаних злочинів. 

СБУ викрила на Львівщині схему вимагання грошей

Працівники Залізничного відділу поліції Львова катували й грабували затриманих

У Львові у підприємця вимагали 200 тисяч гривень під надуманим приводом

Працівники СБУ вимагали від айтівця 200 тисяч доларів, а той відкупився 7,5 біткоїна (відео)

За викрадену доньку вимагали 2 мільйони євро: поліція у Львові арештувала банду

Вимагав 100 тисяч гривень, а одержав 3 роки ув'язнення, - суд у Радехові

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів