Водії вантажівок простоюють у 9-кілометровій черзі у Дорогуську майже три доби

16:56 14 січня 2024 р.

Фото до новини

Польські перевізники блокують кордон і пропускають три вантажівки на годину в напрямку України та одну - в напрямку Польщі.

Про це повідомило Польське радіо, пише DailyLviv.com. На перетин польсько-українського кордону в Дорогуську водії чекають майже три доби. На дорогах, що ведуть до прикордонних переходів, протестують польські перевізники. Вони пропускають три вантажівки на годину в напрямку України та одну в напрямку Польщі.

«Черга становить приблизно дев’ять кілометрів до села Березно», — сказала комісарка Ева Чиж з Міського управління поліції в місті Холм. «У черзі очікує приблизно 350 вантажних автомобілів, а час очікування на оформлення становить приблизно 70 годин. Щодо протесту і самої черги, поведінки водіїв — ніч пройшла спокійно, поліціянти не втручалися», — додала поліціянтка.

Читайте також: Протест у Медиці призупинено на період, необхідний уряду і сейму для виконання вимог фермерів

У Гребенному, як повідомляє поліція в Томашеві, час очікування на перетин кордону становить п’ять днів. У черзі стоїть 470 вантажівок. Колона транспортних засобів простягається на 30 кілометрів, включно з буферними зонами, до села Тарнаватка-Тартак.

Представники польської транспортної галузі, які протестують на кордоні, вимагають передусім вирішення проблем з українською системою електронної черги.

У Долгобичеві у чотиригодинній черзі стоїть 40 вантажівок, а в Зосині в годинній черзі — 10 транспортних засобів.

Сьогодні румунські фермери поновили блокування руху вантажівок на кордоні, яке вони розпочали, а відтак припинили вчора.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів