Військові літаки F-16 і Міг приземлятимуться на автодорозі в Польщі

20:29 16 вересня 2023 р.

Фото до новини

Воєводське управління доріг в Ольштині повідомляє про повне перекриття воєводської дороги № 604, а саме Drogowego Odcinka Lotniskowego, між Нідзіцею та Вельбарком.

Про це повідомляє InPoland, пише Dailylviv.com.

У понеділок, 18 вересня, на два тижні буде закрито ділянку воєводської дороги № 604 між Вельбарком і Нідзіцею. Там будуть проводити навчання військової авіації.

Воєводське управління доріг в Ольштині повідомляє про повне перекриття воєводської дороги № 604, а саме Drogowego Odcinka Lotniskowego, між Нідзіцею та Вельбарком. Дорога буде перекрита з 18 вересня до 3 жовтня у зв’язку з льотною підготовкою військових. Тут на ділянці 2,5 км пілоти здійснюватимуть посадку та зліт військових літаків, зокрема F-16 і Міг.

DOL Велбарк був побудований як частина оборонної інфраструктури. Пряма ділянка дороги шириною 4 смуги служить резервним аеропортом для військової авіації, а в екстрених ситуаціях тут можуть приземлятися і цивільні літаки. По обидва кінці злітно-посадкової смуги є розширення для стоянки літаків, де можливе обслуговування бортів в аварійних ситуаціях (заправка, завантаження боєприпасів).

Вісім українських пілотів розпочали тренування на F-16 у Данії

Виробник F-16 готовий навчати українських пілотів та побудувати свою базу в Україні

У перший літак F-16 пообіцяли взяти маму загиблого пілота на позивний Джус

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів