F-16 літатимуть в Україні на фронті навесні

08:14 28 серпня 2023 р.

Фото до новини

Україна може почати використовувати F-16 навесні 2024 року, враховуючи час на навчання пілотів та створення інфраструктури.

Про це заявив міністр оборони України  Олексій Резніков  в інтерв'ю німецькому виданню Bild, опублікованому в неділю, 27 серпня, пише Dailylviv.com.

"Я сказав би, що це (поява F-16 на фронті. - Ред.) може відбутися навесні наступного року, тому що ми почали курси підготовки наших пілотів, інженерів і техніків", - сказав Резніков, зазначивши також, що для використання літаків в Україні необхідно підготувати інфраструктуру "Це має зайняти як мінімум шість місяців, а може, і трохи більше", - сказав Резніков.

Майбутня поява винищувачів на фронті може "змінити правила гри" у війні, вважає міністр. Ми повинні покласти край домінуванню Росії в небі, за межами поля бою. Літаки F-16 стануть частиною протиповітряної оборони. Ми можемо посилити наші можливості в небі для захисту повітряного простору, тобто наших міст. Для нас це було б великим проривом. Дуже великим", - пояснив він.

Зобов'язання про постачання Україні літаків дали Данія, Нідерланди та Норвегія, низка інших країн мають намір сприяти необхідній підготовці пілотів і техніків. Точна кількість винищувачів, які отримає Україна, наразі невідома.

Представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв'ю DW також передбачав зміну ситуації після бою після отримання F-16. "Якщо у нас будуть F-16 у достатній кількості, то ми зможемо здобути перевагу в повітрі та просування наземних військ шляхом завдання ударів по наземних цілях. F-16 будуть втричі більш ефективними, більш точними та безпечними для пілотів, ніж літаки, які у нас є зараз", - сказав DW Юрій Ігнат.

Українські пілоти у серпні тренуватимуться літати на винищувачах F-16

Літакам F-16 заборонять бити по території Росії

Україна готується отримати від 40 до 50 F-16: Зеленський зробив рішучі кроки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів