Відсутні частини тіла, численні порізи та сліди тортур: росія повернула британського волонтера Пола Урі

22:16 7 вересня 2022 р.

Фото до новини

Український омбудсмен Дмитро Лубинець повідомив, що російська сторона повернула понівечене тіло громадянина Великобританії Пола Урі , про смерть якого у полоні на окупованій частині Донбасу стало відомо у липні.

Про це інформує Радіо Свобода, пише Dailylviv.com.

«Відсутні частини тіла, численні порізи та сліди тортур: після більш ніж 1,5 місяця переговорів Російська Федерація повернула тіло закатованого британського волонтера Пола Урі. У липні ми бачили заяви російських пропагандистів про загибель Пола Урі «внаслідок хвороби та стресу», а сьогодні 7 вересня отримали понівечене тіло. Остаточно причину смерті Пола Урі підтвердить судмедекспертиза, що належним чином поінформовано посольство Великобританії в Україні. Як омбудсмен, я вже сьогодні можу відповідально говорити про те, що така смерть була насильницькою. Людина просто не може витримати таких тортур. Я бачив фото тіла загиблого та сумнівів не залишається», – повідомив Лубинець у Telegram.

Він зазначив, що «вбивство волонтера Пола Урі через тортури – військовий злочин, який стане ще одним доказом під час трибуналу над російським політичним та військовим керівництвом, доказом у трибуналі для Путіна».

«Російська Федерація вкотре показала світові своє людожерське обличчя», – зазначив український омбудсмен.

У липні повідомлялося, що у полоні на окупованій частині Донбасу помер громадянин Великобританії Пол Урі . За даними української служби ВВС , волонтеру Полу Урі було 45 років. Він співпрацював із громадською організацією Presidium Network та допомагав українцям під час війни. Родина Урі повідомила журналістам, що він хворів на цукровий діабет I типу. Повідомляється, що Пол Урі був затриманий на одному з блокпостів на півдні України 25 квітня, коли він намагався в’їхати на підконтрольну росіянам територію.

Сайти незаконного збройного угрупування «ДНР» писали, що смерть Пола Урі настала ще 10 липня через «хронічні хвороби». Влітку Міністерство закордонних справ Великобританії викликало посла Росії Андрія Келіна у зв'язку зі смертю Пола Урі та заявляло, що «винних буде притягнуто до відповідальності».

Знайшли катів українського військовополоненого: тувинець Монгуш і батальйон Ахмат

Вибух в Оленівці - терористичний акт росіян: масове вбивство українських військовополонених

Катсапи самі підірвали колонію в Оленівці: перехоплення СБУ (аудіо)

Міжнародний кримінальний суд повинен видати ордер на арешт Владіміра Путіна

Понад 23 тисячі кримінальних справ за воєнні злочини росіян в Україні

Російські окупанти використовують заборонені Міжнародним гуманітарним правом методи ведення бойових дій

Російські окупанти почали вчиняти злочини проти людяності, - міністр оборони

Список російських військових злочинців, які брали участь у звірствах у Бучі, - розвідка України

Російські військові – це не регулярна цивілізована армія, а вбивці, мародери і ґвалтівники

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів