Україна знищила або пошкодила 24 літаки у російських тилах

20:18 30 серпня 2023 р.

Фото до новини

З 24 лютого 2022 року українські спецслужби та збройні сили могли здійснити щонайменше дев'ять успішних атак на авіабази в російських регіонах, анексованому Криму та Мінській області Білорусі.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну знищено або пошкоджено щонайменше 24 літаки у російському тилу, анексованому Криму та Білорусі. Такого висновку дійшла "Верстка", вивчивши повідомлення Міноборони, ЗМІ та OSINT-дослідників, пише Dailylviv.com.

Видання зазначає, що з 24 лютого українські спецслужби та збройні сили могли здійснити щонайменше дев'ять успішних атак на авіабази в російських регіонах, анексованому Криму та Мінській області Білорусі.

"Верстка" нагадує, що перша атака відбулася вже на другий день вторгнення - 25 лютого 2022 року. Тоді на аеродромі Міллерово у Ростовській області згорів транспортний літак. Джерела повідомляли, що удару було завдано безпілотником або ракетою "Точка-У".

Одна з найуспішніших атак України відбулася 9 серпня 2022 року за аеродромом "Сакі" в анексованому Криму. Тоді Росія втратила чотири винищувачі Су-30СМ та сім бомбардувальників Су-24М.

Крім того, 5 грудня безпілотники атакували аеродроми Енгельс-2 та Дягілєво в Саратовській та Рязанській областях. Тоді було пошкоджено три літаки — два стратегічні бомбардувальники Ту-95 і Ту-22.

Услід був атакований російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50 на військовому аеродромі Мачуліщі під Мінськом. Судячи з відеозаписів, його намагалися підірвати 28 лютого 2023 року.

На початку травня українські дрони пошкодили транспортний літак Ан-124 під час атаки аеродрому в населеному пункті Сіща у Брянській області.

"Верстка" зазначає, що у серпні успішних атак стало значно більше. За місяць Україна вдарила по аеродромах у Новгородській, Калузької та Псковській областях – 19, 21 та 30 серпня. У результаті було знищено двох бомбардувальників Ту-22М, пошкоджено чотирьох транспортних Іл-76 і ще один неназваний літак

На початку травня українські дрони пошкодили транспортний літак Ан-124 під час атаки аеродрому в населеному пункті Сіща у Брянській області.

"Верстка" зазначає, що у серпні успішних атак стало значно більше. За місяць Україна вдарила по аеродромах у Новгородській, Калузькій та Псковській областях – 19, 21 та 30 серпня. У результаті було знищено двох бомбардувальників Ту-22М, пошкоджено чотирьох транспортних Іл-76 і ще один неназваний літак.

Військова розвідка України підтвердила знищення літаків у Пскові

Масована нічна атака БпЛА п'яти регіонів Росії: по аеродрому, паливних базах, складах, військовій частині, заводу (відео)

Вибухи на російському аеродромі: знищено два Ту-22м3

Українські безпілотники вдарили по військовому аеродрому у Курську

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів