Літак А-50 ПКС РФ у Мачулищах атакували дронами: організатори диверсії уже за кордоном

21:43 26 лютого 2023 р.

Фото до новини

Літак ДРЛО А-50У ПКС РФ у Мачулищах був атакований двома дронами. За словами BYPOL, організатори диверсії вже за кордоном, у безпеці.

За інформацією «Беларускі Гаюн», сьогоднішню атаку білоруських партизанів на літак ДРЛО А-50У ПКС РФ у Мачулищах було здійснено за допомогою двох дронів, пише Dailylviv.com.

"Зазначимо, що в якомусь сенсі А-50 є досить “зручною” мішенню завдяки великому (понад 10 метрів у діаметрі) склопластиковому куполу, в якому розміщується антена радарного комплексу “Джміль”, що обертається", - йдеться в повідомленні.

«Беларускі Гаюн» також має інформацію, що силовики Лукашенка знайшли сумку з пультами керування дронами.

Однак, за словами керівника BYPOL Олександра Азарова, білоруси, організатори диверсії, успішно зникли і вже перебувають у безпеки, закордоном.

«Це були дрони. Учасники операції – білоруси, учасники плану «Перемога», вони тепер уже у безпеці за межами країни. Усі виїхали, хай тепер шукають вітру у полі», - сказав Азаров виданню @belsat.

Нагадаємо, вранці 26 лютого на військовому аеродромі «Мачулищі», розташованому за 12 км від Мінська, сталося два вибухи.

Унаслідок вибухів було пошкоджено російський військово-транспортний літак та снігоприбиральну техніку.

За даними Центру АСТ, всього на озброєнні ПКС Росії є сім модернізованих літаків А-50У. Усі стройові літаки серії А-50 входять до складу авіаційної частини, дислокованої на аеродромі Іваново-Північний у РФ.

Вибухи на військовому аеродромі Мачулищі в Білорусі (доповнено)

У Білорусі підірвали російський літак ДРЛС А-50 - розвідник і навідник

Підірваний у білоруських Мачулищах літак-розвідник - перший з кількох, що є на озброєнні в РФ

Стало відомо, хто підірвав російський літак-розвідник А-50 у Білорусі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів