Військова розвідка України підтвердила знищення літаків у Пскові

12:13 30 серпня 2023 р.

Фото до новини

Може виявитися, що транспортних літаків Іл-76 пошкоджено більше, ніж про це заявляють пропагандистські кремлівські медіа.

Представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов підтвердив знищення чотирьох транспортних літаків Іл-76 під час нічної атаки на Псков. Наразі встановлюють, скільки літаків ще пошкоджено. Про це Юсов сказав у коментарі «Бабелю», пише Dailylviv.com.

«Є точні дані про знищення чотирьох Іл-76 і декілька одиниць пошкоджень. Зараз інформація зʼясовується», — зазначив він.

Від Пскова до кордону з Україною (напряму через Білорусь) приблизно 700 км. Це один з найруйнівніших ударів в тилу Росії.

Тим часом Росія каже, що літаки всього лиш пошкоджені, але визнає атаку на аеропорт.

Цими літаками окупанти перевозять військових, техніку та боєприпаси. Іл-76 призначений для транспортування техніки та вантажів різного призначення. Літак здатний доставляти, залежно від модифікації, вантажі максимальною масою 28 — 60 тонн на відстань 3600 — 4200 км з крейсерською швидкістю 770 — 800 км/год.

У Пскові базується 76-та гвардійська десантно-штурмова дивізія ПДВ, яку обслуговують літаки Іл-76. За даними видання, вартість одного нового Іл-76 становить 5 млрд рублів (приблизно 1,9 млрд гривень).

Журналісти Reuters підтвердили, що ця дивізія брала участь в окупації Бучі під Києвом під час повномасштабного вторгнення рф в Україну (Буча була під окупацією від 3 до 31 березня 2022 року).

А остання масована нічна атака російських об'єктів може бути пов'язана з тим, що українська розвідка шукає, де саме Росія виготовляє «шахеди». Про такий пошук заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю РБК-Україна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів