Удари по електропідстанціях, збиття 12 ракет: Козицький підбив підсумки тижня на Львівщині

21:20 16 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Найважчий ракетний удар по території Львівщини від початку повномасштабної війни, електроживлення обхідними шляхами та нові підходи до навчання обдарованих учнів: підсумки тижня.

Про це у телеграмканалі написав начальник Львівської ОВА Максим Козицький, пише Dailylviv.com

"Упродовж цього тижня три дні на Львівщині минули неспокійно. Через масований ракетний удар у понеділок, 10 жовтня, по 4 електричних підстанціях без живлення залишились 1040 населених пунктів. Наші фахівці відновили електропостачання менш ніж за добу.

11 жовтня ворог завдав повторні ракетні удари по двох об'єктах, по яких влучав напередодні. Від підстанцій не залишилось нічого

13 жовтня дві ракети окупанта влучили у військовий об'єкт в Золочівському районі. 

Ці три дні вкотре підтвердили, проти кого ми боремось – ницих нелюдів, які воюють із цивільними людьми, дитячими майданчиками та мостами. Також ми вкотре переконались, що живемо в одній країні з героями. Дякуємо воїнам ПвК «Захід», які збили 12 ракет, чим вберегли життя людей та важливі об'єкти, на які полює ворог. Дякуємо працівникам ДСНС, а також Львівобленерго та Укренерго за важку роботу та оперативність. 

Через завдані ракетні удари електроенергію на Львівщині подають за тимчасовою схемою – в обхід підстанціям, які зруйнували. Тому маємо бути відповідальні у споживанні.

Намагайтеся не користуватися електроприладами з 08:00 до 11:00 та зі 17:00 до 23:00. 

У важкий та стресовий час отримати психологічну допомогу безкоштовно можна у консультативно-координаційних центрах, які з ініціативи Львівської ОВА запрацювали у кожному районі нашої області. 

Від жертводавців з Італії у два обласні медзаклади області передали важливу допомогу для якісного та швидшого надання послуг: для першого – дві нові повністю оснащені «швидкі», для другого – сучасний реанімобіль. Від австрійських медиків та благодійників посол Австрії в Україні Арад Бенкьо передав важливе обладнання в обласну дитячу клінічну лікарню – у відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених.

Зимовий одяг для ЗСУ передало Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові. Черевики, штани, светри, сорочки, шкарпетки, дощовики й спальники – все необхідне отримають наші військовослужбовці.  

На Львівщині перебував міністр міжнародного розвитку Канади, колишній міністр національної оборони, Харджит Саджан. Обговорили із ним безпекову та соціально-економічну ситуацію у нашій області. 

Продовжуємо боротьбу кожен на своєму фронті: 

На Львівщині обстежили зір 553 учнів. У кожного третього є проблеми з його гостротою. Фахівці напрацюють рекомендації для кожного з цих учнів, а також для школярів області загалом. 

Проєкт «Зір школяра» – це ініціатива департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА, департаменту освіти і науки ЛОВА та Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Суть ініціативи полягає у тому, щоб створити такі навчальні умови для учнів, за яких їхній зір не псуватиметься. 

У департаменті освіти і науки Львівської ОВА напрацюють нові підходи до роботи вчителів з обдарованими учнями, щоб їхній потенціал розкривати якнайкраще. 

Покращення роботи з обдарованими учнями – один з ключових напрямів Фонду Президента з підтримки освіти, науки та спорту",- зазначив очільник області.

На Львівщині за день висадили 200 тисяч дубів і сосен, - ЛОВА

На Львівщині за день висадили 200 тисяч дубів і сосен, - ЛОВА

Вісім дітей жінка з Городка народила в одному пологовому будинку Львова

Народні розвідники повідомляють про колаборантів у чат-боті єВорог

На музейній виставці у Львові показують особистий прапор Степана Бандери

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів