У центрі Львова закрили ринок Добробут: що там буде

12:46 13 лютого 2023 р.

Фото до новини

Учора був останній день роботи львівського ринку «Добробут».

Про це повідомляє "Прибуток" з посиланням на торговців, які багато років працювали на цьому ринку, пише Dailylviv.com.

Як зазначає "Прибуток", "Добробут" закривають, а торгівцям запропонували переміститись на вул. Гайдамацьку. 

На жовтих воротах хтось скотчем приклеїв папір, текст на якому сповіщає, що з 13 лютого 2023 року продуктовий ринок та намети з павільйонами закривають на ремонт, залишиться працювати лише промисловий ринок.

На місці продуктового ринку планують збудувати супермаркет «Арсен». При вході на «Добробут» уже є оголошення про працевлаштування в «Арсені».

"Нам обіцяють якісь там місця в «Арсені», але дуже там мінімальна зарплата. Обіцяють там сім (тисяч гривень. — прим. авт.), і ще можуть бути відрахування, якщо щось якісь крадіжки. Це не дуже хороші перспективи для нас",- каже людина, яка торгувала на ринку.

На початку 2022 року стало відомо, що керівництво ринку вирішило знести павільйони у верхній частині, оскільки, як тоді пояснив журналістам його директор Олексій Винник, через пандемію не було охочих орендувати там торгові місця.

У вересні в пресі була інформація про сутички працівників «Добробуту» з муніципалами, коли комунальники, за рішенням міськвиконкому, прийшли демонтувати браму позаду ринку.

Історія бере початок ще в 1990-х роках. На ділянці, де він постав, спочатку нібито збирались збудувати готель під назвою «Золотий Лев». У свої найліпші часи «Добробут» складався з торгових павільйонів, де продавали все від одягу і до дитячих іграшок, продуктового ринку та кіосків з найрізноманітнішим крамом.

Біля ринку Добробут у Львові примусово зносять паркан

Ринок Добробут у Львові хочуть продати за 5-10 млн євро: мерія попередила, що земля належить місту

Самовільне будівництво родини Брезіцьких біля ринку «Добробут» зупинила ДАБК

У Львові біля ринку "Добробут" затримали патрульного поліціянта-хабарника

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів