У суди Львівщини намагалися занести понад 700 одиниць стрілецької зброї

11:08 14 листопада 2022 р.

Фото до новини

З січня до жовтня 2022 року майже 110 000 заборонених предметів, у тому числі вогнепальної зброя, намагалися занести різні особи в зали судів.

Про це Dailylviv.com поінформували у Службі судової охорони.

Як зазначають, з початком війни ризики збільшилися, оскільки сотні тисяч громадян мають дозвіл на володіння зброєю або можуть її отримати для захисту своєї Батьківщини. Тож кількість спроб потрапити до судових установ із вогнепальною зброєю суттєво зросла.

За інформацією Служби судової охорони, зі січня до жовтня 2022 року відвідувачі намагалися пронести в судові установи 3206 одиниць вогнепальної зброї. Це в 18 разів більше, ніж за аналогічний період 2021 року (180 одиниць). І це з урахуванням того, що вогнепальна зброя – не єдина категорія небезпечних предметів, які українці зазвичай намагалися пронести в суди.

“Зокрема, тільки у Львівській області наші працівники не допустили пронесення майже 13 тисяч заборонених предметів та зброї. Це понад 700 одиниць стрілецької зброї та майже 10 000 патронів, 1700 ножів," - зазначає Володимир Семенина, начальник Львівського ТУ Служби судової охорони.

"Українці очікують почуватися в безпеці та захищено, коли б вони не зайшли до будівлі суду. Проте, до 74% побоюються ризику збройного нападу через недостатню безпеку в судах”, – зазначає Маура Салліван, керівниця апарату Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні.

Довідка

Сьогодні у Львівській обл. стартувала спільна ініціатива Служби судової охорони (ССО) і Консультативної місії ЄС (КМЄС) в Україні – інформаційна кампанія «Твоя безпека – наша робота».

Служба судової охорони (ССО) – це державний орган, що був створений у 2019 році та займається підтримкою громадського порядку у суді; запобігає проявам неповаги до суду та припиняє такі прояви; охороняє приміщення й інше майно судів, органи судової влади; забезпечує державний захист суддів, працівників апаратів судів та їхніх родин, а також гарантує безпеку учасників судового процесу.

Українець віз до Польщі зброю і російські ювілейні монети з нагоди анексії Криму (відео)

Скорочений порядок надання дозволу на придбання, зберігання та носіння мисливської, вогнепальної нарізної, гладкоствольної зброї

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів