Українець віз до Польщі зброю і російські ювілейні монети з нагоди анексії Криму (відео)

15:07 1 червня 2022 р.

Фото до новини

А також стрілецьку і холодну зброю, предмети антикваріату та наркотик.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України, пише Dailylviv.com.  Учора ввечері в пункті пропуску «Шегині» прикордонники зупинили для перевірки автомобіль Хюндай. Легковиком до сусідньої держави їхав 39-річний українець.

Виходячи з аналізу і оцінки ризиків було прийнято рішення щодо проведення додаткової перевірки.

Під час перевірки прикордонники спільно з працівниками митниці, із залученням службового собаки з пошуку зброї, виявили мисливську рушницю і пістолет. У багажному відділенні між заднім сидінням водія і газовим обладнанням, а також під обшивкою автомобіля, оглядовики виявили: затворну раму зі стволом і прицілом, патрони з гумовою кулею, світло-шумової дії і для спортивної стрільби, одинадцять ножів, багнетів ті шабель, бортовий авіаційний годинник і авіаційний варіометр.

Також оглядова група знайшла 600 монет різного номіналу, серед яких російські ювілейні монети, викарбувані з нагоди анексії АР Крим з антиукраїнською пропагандою, колекцію поштових марок, яка налічує близько 1500 штук, 150 банкнот, близько 200 різних нагрудних знаків, медалей і відзнак, дев’ять годинників, старовинну ікону, недійсні посвідчення та порожні бланки посвідчень (100 штук), георгіївські стрічки та іншу символіку ексСССР.

У Львові знайшли цінну холодну зброю у поштових переказах

Дружина у Сокільниках здала власного чоловіка з арсеналом зброї

Підпільна зброярня у власному помешканні у Яворівському районі

Враховуючи знервовану поведінку чоловіка і нечітку мову, прийнято рішення залучити до огляду собаку, натреновану на пошук наркотичних речовин. У результаті в конструктивних особливостях авто виявлено речовину сіро-зеленого кольору рослинного походження, попередньо марихуану.

За цим фактом прикордонники поінформували компетентні правоохоронні органи і скерували повідомлення про виявлення ознак злочину, передбачених ст. 201 ККУ «Контрабанда» і ст. 305 ККУ «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів».

До Польщі чоловік не потрапив, його прикордонники передали працівникам СБУ. Виявлені знахідки і авто вилучено.

Коментує прес-секретарка Львівського прикордонного загону Олександра Кучковська.

За $3 тис на Львівщині продавав чоловікам призовного віку перетин кордону

У Львові затримали ділка, який організовував виїзд за кордон військовозобов'язаних чоловіків

Два роки ув'язнення за спробу втекти з України в Польщу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів