Два роки ув'язнення за спробу втекти з України в Польщу

20:32 12 травня 2022 р.

Фото до новини

На Львівщині судитимуть трьох «ухилянтів» від мобілізації, які за підробленими документами втікали за кордон.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.comУсі обвинувачені, мешканці різних регіонів України, чоловіки призовного віку, намагались виїхати у Республіку Польща, пред’явивши інспекторам прикордонної служби підроблені документи.

Дізнавачі секторів дізнання відділення поліції №1 Самбірського районного відділу поліції і Яворівського районного відділу поліції завершили досудові розслідування у трьох кримінальних провадженнях, відкритих за ч.1 ст.358 (Підроблення документів) Кримінального кодексу України та за ч.4 ст.358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України і скерували обвинувальні акти на розгляд суду.

Як встановили правоохоронці, 23-річний мешканець Хмельницької області, 26-річний житель Тернополя і 47-річний мешканець Дніпра надали свої анкетні дані для виготовлення підроблених документів з метою отримання права на виїзд за межі України в період дії воєнного стану й звільнення від мобілізації на службу до ЗСУ.

Підроблені документи у березні-травні чоловіки пред’являли інспекторам прикордонної служби на переходах «Смільниця» і «Краківець» під час спроб перетину державного кордону України з Республікою Польща. В усіх випадках прикордонники виявили, що документи мають ознаки підроблення та повідомили про це поліційних.

Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченим, – обмеження волі на строк до двох років.

Намагалися бусом переїхати прикордонників: затримано переправників, які вивозили 15 осіб (відео)

За $20 тисяч військовозобов’язані виїжджали за кордон

Зловмисники зібрали дані про близько тисячу водійських посвідчень: під виглядом перевірки

На Львівщині розпочали 102 кримінальних провадження за підробку документів для уникнення мобілізації: ціна питання

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів