Зловмисники зібрали дані про близько тисячу водійських посвідчень: під виглядом перевірки

20:02 10 травня 2022 р.

Фото до новини

Роботу 5 фішингових вебресурсів наразі заблоковано.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише Dailylviv.com.

Працівники кіберполіції спільно з фахівцями управління інформатизації Головного сервісного центру МВС України виявили факти створення і розповсюдження фішингових ресурсів, які зовні подібні на офіційний сайт з надання сервісних послуг. Підроблені ресурси зловмисники «просували» за допомогою реклами у соцмережах.

Під виглядом перевірки посвідчення водія шахраї здійснювали незаконний збір даних про серію і номер посвідчень. Імовірно, в подальшому, зловмисники планували виготовлення підроблених водійських документів з оригінальними серійними номерами, аби вони перевірялись у базах даних.

Поряд з цим інші вкладки і сторінки на фішингових сайтах були неактивними.

З незаконного обігу вилучено базу даних щодо близько тисячі водійських посвідчень. Роботу 5 фішингових вебресурсів наразі заблоковано.

Аби не стати жертвою фішингу, не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями і не надавайте конфіденційні дані на підозрілих ресурсах. Уважно перевіряйте URL-адресу, адже будь-які неточності можуть означати, що ви потрапили на фішинговий сайт.

У разі виявлення шахрайських ресурсів просимо повідомляти про це на електронну пошту кіберполіції: callcenter@cyberpolice.gov.ua .

У Львові таксист використовував водійське посвідчення померлого батька

Патрульні затримали у Львові позбавленого водійських прав

Слідчі передали до суду справу про посвідчення

Патрульні вилучили у Львові підроблене посвідчення водія

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів