У Польщі вже другий день зростає кількість українських біженців

23:47 9 квітня 2022 р.

Фото до новини

До Франції в суботу, 9 квітня, виїхало кількадесят українських сімей, які евакуюювалися з околиць Харкова та з Луганської і Донецької областей.

У пунктах пропуску в регіоні Підкарпаття на південному сході Польщі вже другий день зростає кількість українських біженців. Порівняно з попередніми днями, зареєстровано на понад дві тисячі більше людей, які шукають у Польщі прихистку, а також тих, хто зважився поїхати до інших країн Європейського Союзу.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

У Перемишлі біля логістичного центру для біженців стоять автобуси та мікроавтобуси з Естонії, Латвії, Італії, Австрії, Німеччини та Франції. Саме до Франції в суботу, 9 квітня, виїхало кількадесят українських сімей, які евакуюювалися з околиць Харкова та з Луганської і Донецької областей.

«Ми з міста Бахмут Донецької області, їдемо до Франції. Маємо там родину, а в Польщі нікого не знаємо. З нашого міста втекла більшість знайомих. Бахмут розташований у долині, отже, зі стратегічної точки зору, його важко здобути, й тому поки що там відносний спокій», – розповів молодий хлопець, який разом з двома сестрами і мамою сідав у автобус.

«Ми їдемо до Естонії. Моє рідне місто, Харків, зруйнували, а там нас чекає тітка», – пояснила жінка, яка вела за руку кількарічну дитину. «У Харкові немає місця жінкам з дітьми. Там – жахливо, там – війна, там воюють і вбивають», – додала вона.

За даними Прикордонної служби, від початку війни до Польщі прибули понад 2 мільйони 600 тисяч біженців з України. Лише нечисленні вирішують їхати до інших країн. Як самі наголошують, вони хочуть бути якнайближче від кордону, щоб у будь-який момент могти повернутися додому.

У Польщі приймають спеціальний закон про допомогу українським біженцям

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів