У Польщі чоловіки жбурляли пивними банками у 5-річну дівчинку за українську мову

15:50 11 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Двоє чоловіків напали на 5-річну дівчинку та її матір, бо вони говорили українською. Чоловіки принижували дитину і жбурляли в неї банки з-під пива.

Про це інформує InPoland, пише Dailylviv.com.

Неприпустима подія сталася наприкінці вересня у селі Завоя (Малопольське воєводство). Громадянка України йшла з п’ятирічної донечкою, з якою спілкувалася рідною мовою. Це не сподобалося двом чоловікам, які сиділи на зупинці. Однак ніхто не очікував, що українська мова викличе таку реакцію у дорослих людей.

Розголосу цій події надав Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки у своєму Facebook. Як повідомили представники центру, чоловіки закидали дитину банками з-під пива, а коли вона заплакала, підійшли до дівчини і почали називати її «українською курвою» та «сміттям», бо її мама українка. Жінці погрожували вбивством.

Читайте також: Новий міністр оборони Британії оселив у себе вдома сім'ю українських біженців

На місце події викликали поліцію, але зловмисники втекли до приїзду правоохоронців. У розмові з поліціянтами громадянка України розповіла, що під час прогулянки з дочкою на неї словесно напали двоє чоловіків, які сиділи на зупинці. Агресори зверталися до жінки та її дитини у вульгарній формі, ображали, коментуючи їхнє походження.

«Героїв» затримали наступного дня після події. Як з’ясувалося, причетними до нападу на п’ятирічну дитину та її матір стали 47-річний та 59-річний місцеві жителі. Чоловіків звинувачують у публічних образах за національною ознакою. Прокурор встановив за ними поліційний нагляд і заборонив наближатися до потерпілих.

За образу українок чоловікам загрожує 3 роки позбавлення волі.

Нагадаємо, 10-річного українця в Німеччині скинули з мосту за українську мову.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів