У Львові згоріла мансарда директора картинної галереї за $1 млн,- скульптор (відео)

21:44 15 вересня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні у Львові на розі вулиць Кн. Романа, 32-Нижанківського горіла мансардна квартира.

Про це повідомили у Галицькій районній адміністрації, пише Dailylviv.com.

«Нам відомо про загоряння у мансардній квартирі житлового будинку на вул. Кн. Романа, 32. Також є пошкодження горища, черепиці та конструкцій даху. Це житловий будинок, фактично, загоряння трапилось на останньому поверсі. Зараз триває ліквідація загоряння, постраждалих не виявлено. Причини події також з`ясовують», - розповів голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля.

За інформацією ДСНС Львівщини, 15 вересня о 12:16 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Князя Романа, на мансардні чотирьохповерхового житлового будинку.

До місця виклику виїхали рятувальники державних пожежно-рятувальних частин м. Львова.

На момент прибуття вогнеборців до місця виклику з під даху будинку вибивався дим.

Рятувальники включились у спеціальні апарати захисту органів дихання та зору і приступили до проведення робіт з ліквідації займання.

О 13:18 пожежу локалізовано та о 13:35 ліквідовано в складі ланок газодимозахисної служби.

Унаслідок займання ніхто не постраждав.

Згодом у Facebook скульптор, голова ЛМЦ УТОПІК, член ІКОМОС-Україна Валерій Потюк написав, що це горіла квартира Возняка, напевно, маючи на увазі директора Львівської національної галереї мистецтв .

"300 метрів мансарди! 1000000 баксів, но все має початок і все має дим.

Вулиця Нижанківського, центріше лише Площа ринок. Вартість м2 від 3 до 5 тисяч . Порахуймо. Тепер інше? Цю площу Возняк вкрав в міста та співмешканців будинку. Тепер справа за прокуратурою та судом. Мешканці в шоці, хто відшкодує збитки позаливаних квартир,відсутність газу та світла. Все має початок всьому призодить кінець .дивно буде коли Возняк заявить що це не його. Велюкси та мансарда для кайфу",- написав Потюк

За даними аналітичної системи YouControl, Тарас Возняк зареєстрований у одній із квартир на вул. Князя Романа, 32.

Сьогодні ж у Києві премією імені Василя Стуса відзначено культуролога, політолога, засновника незалежного культурологічного журналу "Ї", генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Возницького Тараса Возняка. Лавреат отримав у статуетку і грошову нагороду. Церемонія нагородження відбулася 15 вересня у Національному музеї Тараса Шевченка.

Чи пов'язані між собою поїздка Тараса Возняка до Києва і пожежа у Львові в його помешканні, скаже згодом поліція. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів