У Львові затопило вулицю Торф'яну: мер розповів про причину (відео)

23:04 5 липня 2022 р.

Фото до новини

Унаслідок сильної зливи на вулиці Торф’яній колектор не впорався з надмірною кількістю води: зірвало 3 бетонні плити вагою понад 6 тонн.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Окремо щодо затоплення вулиці Торф’яної.

Колектор не впорався із надмірною кількістю води. Напір зірвав 3 бетонні плити, вагою понад 6 тонн. Зараз ділянку огороджує аварійна служба. Також вже почали очищувати навколишню територію від намулу.

Як розв'язати цю постійну проблему на Торф'яній? Рішення є. В планах збудувати дублюючий колектор, який зможе повністю замінити старий і витримувати майбутні навантаження.

Ми вже раніше напрацювали техніко-економічне обґрунтування. Далі треба замовити виготовлення проекту та почати роботу. Але є одне «але». Приблизна вартість цих робіт - 250 мільйонів гривень. Де взяти ці гроші? Це складне питання, оскільки наразі не можемо здійснювати значні капітальні видатки. Але розв'язання проблеми знайдемо. Завтра розглянемо це питання на комісії з надзвичайних ситуацій», - повідомив мер Львова.

ЛМР нагадує, що комунальні служби Львова працюють в посиленому режимі, аби ліквідувати наслідки потужної зливи, яка пройшла містом наприкінці дня. Роботу громадського транспорту продовжили до 23:00, щоб всі, хто не зміг доїхати додому через дощ, мали змогу це зробити.

Львів накрила потужна злива, пошкоджено дахи, ведуть аварійні роботи, - Садовий

Не курсує трамвай №9: у Львові ліквідовують наслідки негоди

Помаранчевий рівень небезпеки на Львівщині: синоптики попередили про зливи і селі

У Львові хочуть створити кліматичний офіс для протидії несподіваним буревіям і заметілям

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів