У Львові запропонували 4 місця для безкоштовного полігону і патрони, які лежать на складах

13:40 31 січня 2022 р.

Фото до новини

Чотири локації для створення безкоштовного полігону і місця, де можна отримати не використані набої, запропонував львів'янин Василь Лозовий, який хоче разом з друзями проходити вишкіл перед загрозою російського вторгнення в Україну.

Свою пропозицію він оформив у петицію, яка розміщена на порталі електронних петиції Львівської міськради, пише Dailylviv.com.

"На жаль, навіть якщо людина купила дробовик 12 калібру, набої до нього і зробила це все в межах закону зі всіма можливими дозволами, то місця, де можна безкоштовно відточувати навички стрільби, немає. Найдевший полігон, де можна постріляти зі своєї зброї за 2 години просить 400 грн. Ніби не багато, але чому за підготовку повинен платити власник зброї? Тим більше - такий стан в країні і тим більше - такі заяви від керівництва міста. Для початку має бути місце для тої підготовки, це по факту єдине шо від ЛМР і проситься, Скажу більше, якщо зброї немає, то прийдеться ще 400 гривень дати за оренду зброї і загалом - 1000 гривень, щоб вистріляти в кращому випадку 20 патронів,- умотивував свою пропозицію автор петиції.

Він просить ЛМР спільно з ЗСУ на території міста створити такий стрілецький полігон, щоб на його територію міг прийти будь-який власник вогнепальної зброї, сам чи з друзями і вистріляти 20-30-40 набоїв.

"На території цього полігону мають бути працівники ЗСУ, які зможуть провести короткий інструктаж і навчити стріляти з бойової зброї, за яку власне вони і будуть нести відповідальність. Єдині затрати кожного бажаючого навчитися поводитися зі зброєю - це є набої",- додав Василь Лозовий.

За його словами, для навчання можна використати патрон 5.6 мм 22LR, який ув на озброєнні я в радянській армії до 1980 року.

"Потім від нього відмовилися, бо звук пострілу слабенький, а віддачі майже немає. Станом на сьогодні, з перевірених джерел, на складах ЗСУ - мільйонні запаси цих набоїв, в тому числі багато зброї під цей патрон. Для підготовки солдатів ЗСУ ці патрони не задіюють, а для цивільного населення - це якраз актуальне питання",- наголосив автор петиції.

Василь Лозовий  запропонував три місця для таких полігонів:

"Вулиця Північна біля МРЕВ, територія порожня і немає населення, огородити ділянку, зробити насип землі і полігон готовий;
- вулиця Погулянка, територія колишнього винзаводу;
- завод "Сільмаш" територія велизна;
- закинута військова частина на вулиці Патона А-1544.
Таких мість у Львові 10-ки".

Міський голова Львова Садовий взяв до рук зброю з синами і закликав до цього всіх мерів

Зброю дадуть лише тим, хто укладе контракт і служитиме у резерві тероборони ЗСУ

У Львівську бригаду тероборони увійдуть 7 батальйонів

Мер Львова запропонував будувати патронний завод у Львові

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів