У Львові з 8 до 15 червня триватиме онлайн-голосування за нові назви русифікованих вулиць

16:21 8 червня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні Львівська міська рада відкрила голосування за пропозиції для перейменування першого блоку вулиць Львова, до якого увійшли 14 назв.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

«Мешканці можуть обрати один із запропонованих варіантів до кожної вулиці. На першому етапі нові назви обиратимуть для теперішніх вулиць: Карла Брюллова, Олександра Герцена, Михайла Глінки, Дагестанська,  Василя Жуковського, Петра Козланюка, Володимира Короленка, Миколи Некрасова, Івана Сєченова, Льва Толстого, Антона Чехова, Чуваська, Миколи Скрипника, Миколи Кибальчича», — говорить перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Пропозиція, що набере найбільше голосів на веб-порталі міської ради, отримає один голос, що враховуватиметься робочою групою при затвердженні нової назви вулиці. Фінальне рішення щодо перейменування вулиць мають затвердити депутати на сесії Львівської міськради.

Голосування за перший блок вулиць триватиме на сайті міської ради до 15 червня.

Воно проводиться за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3xsNLDmi-8O3TQM3Zn35tPXpKQCMuLVDSLh4yry5gKcjulQ/viewform

Загалом у Львівській територіальній громаді дерусифікують 53 вулиці, названих на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з російською імперією, росією чи радянською пропагандою. Повний перелік вулиць є на сайті Львівської міської ради  https://city-adm.lviv.ua/news/government/291650-u-lvivskii-hromadi-pereimenuiut-53-vulytsi-perelik 

Спеціальна робоча група розглянула кожну пропозицію, надіслану мешканцями Львова, громадськими організаціями, науковими та мистецькими інституціями. На їх підставі і сформували список топонімів для перейменування.

Додамо, що після перейменування вулиць у Львові мешканцям не потрібно буде змінювати документи. Замінити документи будуть змушені лише підприємці, однак для них ця процедура буде безкоштовною.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів