У Львові з'явилася вулиця Захисників України

15:01 5 травня 2021 р.

Фото до новини

Відсьогодні у Львові існує вулиця Захисників України. Таку назву присвоїли безіменній вулиці, яка з’єднує вул. Т. Шевченка і вул. Городоцьку.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

Сьогодні тут було офіційно відкрито таблицю з відповідним найменуванням вулиці.

«Маємо унікальну добру подію з нагоди Дня міста Львова – сьогодні ми даємо назву ще одній вулиці. У нас взагалі День міста цього року особливий, тому що ми його, як і торік, святкуємо під час пандемії. Цього року ми номінували всіх медиків на звання Почесний громадян міста Львова, а щодо військових, волонтерів, які є нашою великою родиною, депутатами міської ради прийнято рішення назвати вулицю іменем Захисників України. Це вулиця, яка з’єднує вулицю Шевченка і вулицю Городоцьку, по ній дуже багато їздить транспорту, і мені приємно, що сьогодні разом з родинами наших Героїв ми мали таку почесну місію.

Громадський простір є за кутом, приурочений він ювілею ЗУНР. А тут будуть мурали – хочемо провести конкурс на кращі мурали, щоб естетично це все було гарно, ну, і тут облаштуємо простір. Тобто ще одна частина міста буде привабливішою. Однозначно, ми дамо можливість зреалізувати ці мурали найкращим митцям.

Паркування тут не передбачене. Вулиця дуже важлива, має бути постійний вільний проїзд», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, на минулому засіданні сесії Львівської міської ради було прийнято рішення про найменування вулиці Захисників України. Вуличка, яка відтепер так називається, знаходиться поруч з центром, між вулицями Т. Шевченка та Городоцькою. На розі цієї вулиці є пам’ятник, встановлений до 100-ліття Листопадового Чину. Також неподалік є військова частина, Театр Лесі. Окрім того, на цій вулиці знаходиться мурал, де патріотичні кола розписали стіну віршами. Тепер саме ця вулиця буде місцем шанування всіх захисників нашої держави.


Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів