Перейменування вулиць у Львові: мешканці й підприємці не витрачатимуть власних коштів

13:17 13 травня 2022 р.

Фото до новини

Зміна назви вулиці нічого не змінюватиме для її мешканців – усі документи за старими адресами залишаться чинними і не потребуватимуть заміни. Про це розповіла керуюча справами виконкому ЛМР Наталія Алєксєєва.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Як пояснила посадовиця мерії, у разі перейменування мешканці вулиці не матимуть жодних фінансових витрат, адже замінювати документи на майно чи землю, а також оновлювати прописку не потрібно. Замінити документи повинні будуть лише підприємці, однак для них ця процедура буде безкоштовною і безтерміновою.

«Ніхто із мешканців від зміни назви вулиці не потерпатиме фінансово, адже бігти замінювати документи на майно чи землю у такому разі не потрібно. Такого обов'язку закон не передбачає. Відтак усі документи за старими адресами (вулицями) є чинними та не потребують заміни чи отримання нового документа

Не передбачено обов'язку і щодо оновлення відомостей про проживання (прописку). Перереєстрація місця проживання особи може відбутися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в особи виникне потреба. Хоча сучасний паспорт вже навіть і штампу не передбачає», - зазначила Наталія Алєксєєва.

Єдині суб'єкти, для яких передбачено процедуру зміни документів у разі перейменування, – це підприємці та підприємства. «Але процедура безкоштовна (без адміністративного збору) та не визначено терміну для внесення таких змін», – наголосила Наталія Алєксєєва.

Вона уточнила, що йдеться про перейменування щонайменше чотирьох десятків львівських вулиць, шести – у Винниках, п’яти – в Рудному, та однієї – в Підрясному.

«При всій повазі до Боткіна чи Брюллова, Венеціанова чи Менделєєва, і без львів’ян про них є кому подбати…  А от наші місця матимуть український та львівський пам’ятний слід. Усе робимо на спільній комісії, за участі фахівців вивчаємо всі пропозиції», - додала керуюча справами виконкому ЛМР.

У Львові з'явилася вулиця Захисників України

У Львові ініціюють перейменування 32 вулиць, пов'язаних з рускім міром

У Львові робоча група розпочала працювати над перейменуванням 34 вулиць. Перелік

На деякі назви вулиць є по 4-5 варіантів: до Дня міста вирішимо, - мер Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів