У Львові виліпили монумент-унітаз на Острівці Шміда

19:24 21 лютого 2021 р.

Фото до новини

У неділю, 21 лютого, активний колектив Фейсбук-спільноти "Львів без заторів" організував творчу акцію на, так званому, "Острівці Шміда" (вул.Варшавська-проспект Чорновола).

Про це поінформував Роман Тузяк, пише Dailylviv.

Вона закінчилася створенням зі снігу монумента у формі унітаза, який, за задумом організаторів, віддзеркалив суть ЛКП "Інституту просторового розвитку", яке очолює Олег Шмід. Це комунальне підприємство, вважає колектив спільноти, лише погіршує транспортну ситуацію в місті безглуздими і недолугими рішеннями і проєктами.

"Так як напередодні випало багато снігу, з нього було вирішено зліпити монумент, який відобразив всю суть так званого ЛКП "Інституту просторового розвитку". Дана організація паразитує на мешканцях Львова, погіршуючи транспортну ситуацію в місті безглуздими і недолугими рішеннями і проєктами. На думку багатьох львів'ян, ця організація повинна бути ліквідована, а всі проекти повинні реалізовуватись на конкурсній основі через проведення тендерів", - написав Роман Тузяк.

За його словами, цей острівець на вулиці Варшавській уже став пам'ятником корупції і відсутності адекватних транспортних рішень, які працівники ІПР називають "розвинутим урбанізмом".

"Збудований без погодження з поліцією і недобудований до кінця, він лише загострив транспортну проблему на перехресті Варшавська-Чорновола, тому що у випадку навіть найдрібнішого ДТП, увесь рух транспорту просто зупиняється", - зазначив Роман Тузяк.

Активісти також наголосили, що це - не остання акція на артоб'єкті "Острівець Шміда"

Як повідомив Роман Тузяк, більшість перехожих і проїжджаючих водіїв висловлювали підтримку учасникам акції, робили фото і відео.

Довідка

ЛКП «Інститут просторового розвитку» створено з метою розвитку інноваційних проектів у сфері проектування вулиць, доріг, громадських просторів, парків, об’єктів житлового та господарського призначення. Колишня назва КП «Відділ архітектурно-проектних робіт та оцінки землі». Директор ЛКП «Інститут просторового розвитку», позаштатний радник міського голови з питань транспортної інфраструктури - Олег Шмід.

На вул.Князя Романа у Львові глиба снігу з даху зупинила автомобіль (відео)

Паркувальний булінг у Львові: як захиститися і хто за це заплатить

Інспектори-паркувальники у Львові незаконно карають водіїв за протермінування стоянки (відео)

Львів’яни профінансували Львівавтодор на 184 млн грн. А він працює в збиток, - правовий експерт (відео)

У центрі Львова бізнесмен з Австрії більше тижня не може визволити авто з-під снігу

У львів'ян забирають перепустки в центр, через те, що вони не мають, де припаркуватися

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів