У Львові старшокласників переведуть на дистанційне навчання, - міський штаб з протидії Covid

17:05 20 січня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні міський штаб з протидії Covid напрацював низку рішень щодо подальшого життя міста в умовах карантину.

Завтра ці рішення розгляне міська комісія з питань ТЕБ і НС. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише  Dailylviv.com

«Близько 15% учнів наших міських шкіл мають ознаки того чи іншого респіраторного захворювання, що може бути суміжне із коронавірусом. Деякі класи переходять на самоізоляцію та навчаються дистанційно, деякі школи загалом перейшли на онлайн. Всі навчальні заклади приймають рішення самостійно. Саме тому завтра на розгляд комісії з питань ТЕБ і НС буде пропонуватись рішення про можливий перехід учнів старших класів на дистанційне навчання на два тижні», – наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

"Станом на сьогодні, 20 січня, у 301 нашого учня є підтверджений ПЛР-тест. Тільки за останню добу було виявлено 108 нових захворілих. Також коронавірус виявили у 208 працівників закладів загальної середньої освіти, за останню добу – 87. Загалом 8625 дітей в нас є хворими на грип чи ГРВІ.

Деякі школи переводять класи на самоізоляцію: в 40 закладах освіти 125 класів є на самоізоляції. Це 3620 учнів. Окрім того, є заклади освіти, які повністю перейшли на дистанційне навчання, адже там високий рівень захворюваності. Таких шкіл є 8.

Статистика показує, що більше хворіють учні старших класів (5-11), тому власне ми й подаємо пропозицію про перехід на дистанційне навчання саме таких дітей, початкова школа може навчатись в закладах освіти», – розповіла Леся Васюта, керівниця управління освіти ЛМР.

Тому сьогодні штаб рекомендував низку рішень, які завтра буде винесено на розгляд міської комісії з питань ТЕБ і НС. Зокрема, будуть запропоновані такі рішення: можливий перехід з понеділка на два тижні на дистанційне навчання учнів старшої школи – тобто 5-11 класи. Також переведення на дистанційне там, де можливо, секцій і гуртків, або переформатування і відмова від очної форми – мистецькі школи, секції, гуртки, УДЮМКи. Будемо звертатися до всіх організаторів подій, щоб перенести ці події або не проводити, тому що це зайва кількість контактів, яких станом на зараз потрібно уникнути. Також буде запропоновано додаткові обмеження щодо площ перебування людей, маскового режиму, дезінфекції тощо. Також ми плануємо акцептувати рішення про переведення міста до помаранчевої зони», - прокоментував Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

У Львові понад 2,6 тис дітей вакциновані Comirnaty

8,5 тис школярів у Львові захворіли на грип або подібні захворювання, зокрема й Covid,- перший заступник мера

Кілька тисяч дітей у Львові хворі на коронавірус, - мер Львова

Омікрон вкрай заразний: госпіталізують пацієнтів, які пройшли повний курс вакцинації, - лікар

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів