У Львові рідні військовополонених і зниклих безвісти вийшли на ходу: які вимоги

00:13 6 листопада 2022 р.

Фото до новини

У суботу, 5 листопада, у Львові рідні захисників Маріуполя пройшли ходою центром міста, аби нагадати про військовополонених. До акції долучилися рідні військовополонених 24 бригади та захисників, які зникли безвісти.

Про це інформує Суспільне. Львів, пише Dailylviv.com.

Зі собою люди принесли плакати із закликами. Учасники акції пройшли ходою від Оперного театру через Площу Ринок до пам'ятника Данилу Галицькому.

Учасниця акції Вікторія Брезанська вийшла на акцію, адже у полоні перебуває її тітка. Жінці 70 років. Вона найстарша полонянка.

"Вона найстарша з жінок. Ми всі її чекаємо вдома. Наш основний меседж — нагадати, що вони виходили під наказ і гарантії. Ми сподівалися їх побачити вдома. Скоро буде пів року, відтоді як про мою тітку невідомо нічого. Рідні нічого не знають про неї. Ті, хто звільнилися, розповіли, що вона сильна, що підтримує інших військовополонених", — каже Вікторія Брезанська.

Надія Хай чекає з полону свого сина. Жінка розповіла, що через обміни, які відбуваються, вона не втрачає надії.

"Вже скільки минуло обмінів, ми вдячні всім за обміни. На жаль, з кожним обміном чекаю дзвінка, розумію що нині не моя черга. Акція, щоб світ не забував, нагадувати закордонним ЗМІ, людям, які мають вплив, що ще не всі вільні. З сином не спілкувалася. Дійшла інформація, що їх в Оленівці немає, вивезені. Як був в Оленівці, то вночі якось написав смс: "Мама, зі мною все добре, я здоровий", — розповіла учасниця акції.

За словами рідних захисників, вони виходять, аби нагадати міжнародним організаціям про їхні функції з захисту військовополонених. Також учасники акції закликали українців у інших містах виходити на схожі акції.

Акція у Львові тривала понад півтори години.

Звільненим з полону і незаконно ув'язненим нададуть по 100 тисяч грн

З полону звільнили 107 українських воїнів

ГУР показало відео про найбільший обмін полоненими, серед яких 95 захисників Азовсталі

Перший обмін полоненими: військовослужбовцями і цивільними моряками

Коли полонені зможуть звільнятися з військової служби за власним бажанням

Повний список українських Героїв, яких повернули з російського полону

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів