У Львові збирають гроші на ліки воїнам біля пам'ятника королю Данилу, пригощаючи випічкою і юшкою (відео)

17:42 14 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: varianty.net

Сьогодні, 14 грудня, у Львові біля пам’ятника Данилу на площі Галицькій волонтери та активісти Євромайдану проводять благодійний ярмарок.


Відео: tvzikua

Сьогодні, 14 грудня, у Львові біля пам’ятника Данилу на площі Галицькій волонтери та активісти Євромайдану проводять благодійний ярмарок. Тут за символічну плату частують домашньою випічкою та угорською юшкою, аби забезпечити лікування поранених бійців.

На столах у волонтерок Марії то Олесі кілька видів печива, ціна демократична – від 2 до 10 грн. Дівчата дбайливо загортають випічку у подарункові пакети.

Вони розповіли, що обирали солодощі, які зможуть простояти до свята Миколая. Втім, багато львів’ян просто залишають гроші. 

«Я пекла слойоні тістечка, витратила на це майже весь день. Можну сказати, що вчора влаштувала кондитерський цех на дому», – зазначила Олеся.

Поруч чоловіки з Львівського кулінарного клубу розливають перехожим гарячий суп з риби за угорським рецептом – халасле. До угорської юшки, посипаною зеленю, дають часникові булочки. За одну порцію страви просять 50 гривень. 

«Ціни в юшки нема, ми нею частуємо, єдине, ми пригощаємо тих, хто долучиться до допомоги українському війську. Там солодка паприка і гострої трохи буде, основний інгредієнт – риба короп. Юшка дуже смачна», – розповів Костянтин.

За зібрані кошти активісти та волонтери придбають медикаменти для поранених в АТО бійців, що лікуються у львівському військовому госпіталі. Трохи грошей докладуть до суми, яку збирають на закупівлю автомобіля для вояків. 

Благодійний ярмарок біля пам’ятника Данилу Галицькому працюватиме протягом дня до 18:00. Про це повідомляється в неділю на сайті Західної інформаційної корпорації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів