У Львові модернізують систему централізованого оповіщення населення: що зроблять

18:28 30 вересня 2022 р.

Фото до новини

У Львові затвердили Програму вдосконалення і розвитку місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення населення Львівської МТГ на 2023-2026 роки.

Відповідне рішення сьогодні прийняли на засіданні виконавчого комітету ЛМР. Програма передбачає модернізацію та розвиток системи оповіщення на території Львівської громади. Термін дії попередньої аналогічної програми закінчується в цьому році.

Про це інформує пресслужба ЛМР,  пише Dailylviv.com

Як зазначили в управлінні надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони ЛМР,  на території громади і надалі розвиватимуть та модернізуватимуть місцеву автоматизовану систему централізованого оповіщення населення. Зокрема, йдеться про розвиток мережі волоконно-оптичних ліній зв’язку, встановлення комплектів універсальних блоків оповіщення, заміну старих електромеханічних сирен на нові тощо.

«До прикладу, нові волоконно-оптичні лінії зв’язку плануємо прокласти від центральної частини міста по вул.Личаківській до Меморіального комплексу, щоб поставити там такі ж вуличні гучномовці, які є у центрі. А також від кільця на пр. Чорновола по вул. Липинського до Галицького перехрестя. У цих районах озвучування треба посилити. Також ще в цьому році плануємо влаштувати додаткові механічні сирени на вулицях Старознесенській, Богданівській та Плуговій.  У зв’язку з тим, що старі системи виходять з ладу, то будемо  змінювати їх на нові, теж механічні. Також у населених пунктах Львівської МТГ планується встановити понад 20 комплектів універсальних блоків оповіщення», - повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони ЛМР.

Нагадаємо, з минулого року у Львові функціонує міська система централізованого оповіщення. Також вона може бути резервною. 

«Маємо можливість автономно вмикати як електромеханічні, так і сучасні електронні сирени.  Але на час війни такі повноваження перебрала ЛОВА. У них зараз прерогатива на запуск цієї системи оповіщення.

Міську систему оповіщення ми запустили минулого року. Але з початком війни значно її розвинули. Загалом, з початку повномасштабного вторгнення росії до України у Львівській громаді встановили 22 комплекти універсальних блоків оповіщення. Ці системи відтворюють звук сирени та текст зі зверненням. На території міста встановлено 8 електронних сирен. Придбано 11 автомобільних комплектів гучномовного оповіщення. Загалом у Львові є 18 таких комплектів. Додатково встановили 6 електромехінічних сирен. Сьогодні їх є 77. Для населених пунктів Львівської громади придбали 23 системи оповіщення», - повідомили в мерії.

Цьогоріч на розвиток та удосконалення системи оповіщення у міському бюджеті передбачено 4,7 млн грн.

Алгоритм дій під час ядерного вибуху: рекомендації департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА

Повітряна тривога на Львівщині: як працює механізм оповіщення

Сирени на вулиці вже чути, тоді як повідомлення на телефон ще не прийшло. Пояснюють чому

На Львівщині сигнал тривоги даватимуть за стандартами ЄС

На Львівщині встановили торік 43 системи оповіщення

На Львівщині змонтували додаткові системи оповіщення населення: де саме

Помилку системи оповіщення Львівської області про повітряну тривогу виправили

 

На Львівщині встановлюють додаткові гучномовці для оповіщення про тривогу: де саме

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів