Повітряна тривога на Львівщині: як працює механізм оповіщення

18:40 13 липня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні о 14:20 год у Львівській області оголошували повітряну тривогу. У департаменті з питань цивільного захисту Львівської ОВА розповіли про те, як саме відбувається процедура оповіщення цивільного захисту та в якій послідовності.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Отож, звучання сирен триває до 3-х хвилин. Повідомлення про виникнення небезпеки можна знайти у ЗМІ, радіо та телебаченні, на офіційних сайтах, соцмережах, телеграм-каналі оповіщення ЦЗ. Або ж завдяки мобільному додатку «Повітряна тривога».

Після отримання команди про те, що загроза минула знов запускаються сирени до 3-х хвилин та транслюється відповідне повідомлення. Залишати укриття до отримання сигналу "Відбій повітряної тривоги" небезпечно.

Подекуди сигнали оповіщення вмикаються не одночасно. Тобто, сирени на вулиці вже чутно, тоді як повідомлення на телефон ще не прийшло. Це відбувається, бо вся система оповіщення на Львівщині складається з 8 підсистем. З питань безпеки їх вмикають почергово, адже коли одна підсистема вийде з ладу, інші далі працюватимуть та сповіщатимуть про будь-яку загрозу. 

Також нагадуємо, якщо ви бачите підозрілі літаючі об'єкти, не фотографуйте їх та не знімайте відео для соціальних мереж. Хочете допомогти, повідомте про ці об'єкти в чат-бот "Шось летить" - @rusrocketfly_bot. 

Сигнал «Повітряна тривога» транслюють на всю область, він має виконуватися усіма. 

Сирени на вулиці вже чути, тоді як повідомлення на телефон ще не прийшло. Пояснюють чому

На Львівщині сигнал тривоги даватимуть за стандартами ЄС

На Львівщині встановили торік 43 системи оповіщення

На Львівщині змонтували додаткові системи оповіщення населення: де саме

Помилку системи оповіщення Львівської області про повітряну тривогу виправили

На Львівщині встановлюють додаткові гучномовці для оповіщення про тривогу: де саме

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів