Усі села Львівської МТГ матимуть вуличне освітлення як у місті

15:41 12 березня 2021 р.

Фото до новини

Цього року заплановано всі населені пункти Львівської об'єднаної територіальної громади привести до міських стандартів.

ЛКП «Львівсвітло» провело інвентаризацію вуличного освітлення 10 населених пунктів Львівської МТГ, зокрема: с. Підбірці, м. Винники, с. Зашків, с. Завадів, с. Зарудці, смт Брюховичі, с. Ситихів, с. Малехів, с. В. Грибовичі, с. Воля-Гомулецька).

А також завершується інвентаризація ще 9 населених пунктів Львівської міської територіальної громади.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Першочергово треба замінити 35 шаф вуличного освітлення та встановити автоматизовану систему керування 91 шаф вуличного освітлення в 19 населених пунктах Львівської МТГ. Це дозволить керувати вуличним освітлення з аварійно-диспетчерської служби ЛКП „Львівсвітло“ та оперативно реагувати на аварійні ситуації в мережах вуличного освітлення. Орієнтовна вартість робіт — 3,6 млн грн», — інформують у ЛКП «Львівсвітло».

У січні-лютому 2021 року за кошти загального фонду Львівської МТГ виконали загальні роботи з покращення вуличного освітлення в населених пунктах. Замінено 1214 електроламп і 65 світильників, змонтовано 657 м ізольованого проводу. Окрім того, замінили інше відповідне обладнання, де було необхідно.

«Освітлення вулиць є базовою інфраструктурною послугою будь-якої цивілізованої громади. Це і безпека мешканців, і якість вечірнього життя львів'ян. На жаль, мусимо констатувати погане вуличне освітлення наших нових населених пунктів, які тепер уже є частиною великого Львова. Це стосується не тільки периферійних вулиць, але і центральних доріг. Крім цього, ми зіткнулися із поганої якості світильниками та лампами, які часто не виконують функцію енергозбереження. А це наші з Вами кошти. Сподіваємося, що цього року ми приведемо усі населені пункти Львівської ОТГ до наших міських стандартів», — зазначив заступник директора департаменту міської агломерації Роман Кізима.

Він також додав, що з бюджету розвитку Львівської МТГ планують виділити 3 млн грн на влаштування вуличного освітлення на вул. Тракт Глинянський від повороту на с. Лисиничі до кільцевої дороги.

Торік найбільше збудували житла у Львові і містах області: середня площа - 85 квадратних метрів

Львівські депутати погодилися прийняти з держвласності у власність громади газові мережі та об'єкти

П'ять ділянок площею від 20 до 100 га область готова надати Львову під полігон ТПВ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів