Львівські депутати погодилися прийняти з держвласності у власність громади газові мережі та об'єкти

16:10 11 березня 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні сесія Львівської міської ради прийняла ухвалу «Про надання згоди на прийняття з державної власності у власність Львівської міської територіальної громади газових розподільчих мереж та об'єктів газопостачання на території Львівської міської територіальної громади».

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.

«Це рішення дозволить нам розпочати процедуру отримання у власність і фактично оперування громади міста об'єктів газового господарства. А це дозволить в майбутньому оперувати питаннями розподілу газу на території Львівської МТГ і тримати під контролем тарифну політику», — доповів Олександр Одинець, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури.

Відповідно до прийнятої ухвали, надано згоду на прийняття безоплатно з державної власності у власність Львівської міської територіальної громади газових розподільчих мереж та об'єктів газопостачання на території Львівської міської територіальної громади.

Юридичний департамент спільно з департаментом житлового господарства та інфраструктури мають підготувати звернення у відповідні органи державної влади щодо надання згоди про безоплатну передачу об'єктів газового господарства.

«Усі інженерні мережі, які знаходяться на території міста, з позиції безпеки міста мають бути власністю громади. Далі ми зможемо здати їх в оренду, чи знайти управляючу компанію для цього. Адже ми маємо бути в безпеці, а не так, щоб нам „викручували руки“, коли захочуть. Всі пам’ятають, що минулого тижня газовики хотіли відключити від газу наші котельні і ТЕЦ-1. І це в час опалювального сезону, коли таке робити категорично не можна», — зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів