Три будинки сімейного типу з Лисичанська переїхали до Львова: де оселилися (відео)

10:27 2 серпня 2022 р.

Фото до новини

В їхній родині – 41 дитина. Певний час вони жили під постійними обстрілами та врешті змогли евакуюватись з Лисичанська до Львова. Тут їх прийняли у Молодіжному центрі святого Івана Боско.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com

Мама Наталі Алєшко свого часу створила перший у Лисичанську дитячий будинок сімейного типу. А згодом вже сама Наталя і її дві сестри продовжили справу своєї мами, тож тепер у їхній великій родині – 41 дитина. У Лисичанську вони жили під постійними обстрілами, у погребі, сушили сухарі й пили технічну воду.

«Купляли хліб, різали його на шматочки і сушили в духовці. В банячки і бочки набирали воду. Спали один біля одного – одягнені і взуті», - ділиться Наталя Алєшко, переселенка з Лисичанська, мама дитячого будинку сімейного типу. 

Чоловік Наталі зараз захищає Україну на фронті. А її донька Марія малює тата і його ангелів-хоронителів, бо вірить, що її тато під надійним захистом.

У Молодіжному центрі святого Івана Боско у них почалося нове життя, де їм допомагають отці. Прийомна донька Наталії Дарина ділиться: «В нас вийшло 74 кущів помідорів, огірки вже підростають. З нас отці сміялись, кажуть: "Ви навіть при війні на городі будете". "Ну, а що, — кажу. —  Треба ж щось робити, відволіктися якось». 

Допомогти родині можуть усі небайдужі – коштами або, можливо, хтось запропонує будинок для подальшого життя. Адже перебування у центрі – тимчасове (один рік). Сама ж родина боїться, що їм не буде куди повернутися після війни.

Довідка

Молодіжний центр святого Івана Боско – це багатофункціональний комплекс, основним завданням якого є виховання дітей і молоді, зокрема соціально вразливих категорій. Керує центром Салезіянське Згромадження УГКЦ, яке відоме своєю місією заради дітей і молоді. Ідеологом цієї харизми є італійський священик, святий, педагог Іван Боско.

Українські війська покинули Лисичанськ

У львівському модульному містечку відбулося перше весілля

Масовий інфаркт у півсотні росіян: у повітря злетів штаб полку в Лисичанську, - Гайдай

На школу під Лисичанськом, де ховалося 90 людей, рашисти скинули авіабомбу

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів