Трьох Героїв завтра оплакуватиме Львів: Володимир Рак, Микола Горошко, Роман Кондрак

17:30 13 березня 2023 р.

Фото до новини

Завтра, 14 березня, Львів попрощається ще з трьома Героями. Володимир Рак, Микола Горошко, Роман Кондрак загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Володимира Рака та Миколу Горошка поховають на Личаківському кладовищі у Львові, а Романа Кондрака – у рідному селі Рясне-Руському.

Біографії Героїв

Володимир Рак (25.04.1993-31.01.2023). Уродженець села Нова Скварява Львівської області.

Навчався у Новоскварявському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Львівської області. Здобував освіту у державному професійно-технічному навчальному закладі «Львівський професійний політехнічний ліцей» (тоді – професійно-технічне училище №33 міста Львова).

Після завершення навчання проходив військову службу у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

У мирний час протягом року обіймав посаду у Державній службі охорони при Міністерстві внутрішніх справ України (сьогодні – Поліція охорони). Згодом працював у будівельній сфері за кордоном.

З початком повномасштабного вторгнення добровільно став на захист Батьківщини до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У Володимира Рака залишилися мама, дружина, двоє дітей, брат, сестра, племінник та хрещена донька.

 

Микола Горошко (18.12.1983-08.03.2023). Уродженець села Куткір Львівської області.

Навчався у ліцеї №94 Львівської міської ради. Після закінчення 9-го класу почав займатися будівельними роботами.

Згодом працював у товаристві з обмеженою відповідальністю «Барком», протягом останнього періоду займався ремонтами. Захоплювався футболом, рибальством, був винятково чуйною та доброю людиною.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем вступив до лав 77-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Боровся із російськими окупантами на східному напрямку.

У Миколи Горошка залишилися двоє доньок, мама, кохана дівчина, сестра, брат та племінники.

Роман Кондрак (18.09.1979-06.03.2023). Уродженець села Рясне-Руське Львівської області.

Навчався у Рясне-Руському ліцеї Львівської міської ради. Згодом здобував професійно-технічну освіту за спеціальністю «зварювальник».

Після завершення навчання проходив строкову військову службу на Харківщині. У мирний час працював у товаристві з обмеженою відповідальністю «Віконт-II».

У 2014-2015 роках виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Після повернення продовжив працювати у ТзОВ «Віконт-ІІ».

З початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини до лав 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Сухопутних військ Збройних Сил України. Боронив державу на східному напрямку.

У Романа Кондрака залишилися мама, двоє братів та племінниці.

Колишній авіатор боронив Україну у Сухопутних військах: у Львові поховають Героя Юрія Кордобу

Завтра Львів прощатиметься з прикордонником-харків'янином і десантником-львів'янином

У боях за Бахмут загинув львівський пластун Павло Петрущак

Завтра у Львові - скорботний день: прощання з п'ятьма Героями, які не повернулися з поля бою

 



Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів